FAG Visucam Lite Zeiss

FAG Visucam Lite Zeiss

FAG Visucam Lite Zeiss

Fluoresceinska angiografija (FAG) je dijagnostička pretraga kojom se ispituju krvne žile oka (mrežnica, žilnica, šarenica) kao i pigmentni epitel mrežnice (RPE).

Standardna i neizostavna je u dijagostici i praćenju bolesnika s degeneracijom žute pjege (ARMD), dijabetičkom retinopatijom, okluzivnim bolestima krvnih žila oka, madežima (nevusi) žilnice, tumorskim promjenama, mrežničnim distrofijama i drugim bolestima oka.

Pretraga se izvodi uz pomoć suvremene digitalne Zeiss fundus kamere vrlo visoke rezolucije tako da su snimke dostupne neposredno iza zahvata uz očitanje nalaza.
To je invazivna pretraga jer prilikom izvođenja koristimo fluoresceinsku boju koja se injicira u venu na ruci. Kada boja uđe u krvožilni sustav oka, cijeli proces pratimo na monitoru i slikamo najznačajnije dijelove pretrage.

Dobivene fotografije analiziramo, a bolesniku je moguće odmah na licu mjesta rastumačiti potencijalnu patologiju na očnoj pozadini.

Kod bolesnika koji u svojoj anamnezi imaju alergije na neke lijekove ili hranu treba posebno oprezno pristupiti izvođenju pretrage.
Pacijentima za angiografiju savjetujemo na dan izvođenja pretrage uzeti lagani obrok.

U Poliklinici koristimo novu, digitalnu Visucam Lite Zeiss kameru.

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?