Pentacam – Wavelight Oculyzer

Pentacam – Wavelight Oculyzer

Pentacam je medicinski uređaj , kamera, koja analizira prednji dio oka na najprecizniji način time pružajući neophodne podatke potrebne prigodom laserske korekcije vida i drugih pretraga.

Do prije nekoliko godina, preciznost u laserskom skidanju dioptrije bila je određena iznosom dioptrije i cilindara, no otkrićem Pentacama to se mijenja.

Rotacijom Scheimpflug kamere u svim meridijanima omogućuje precizan trodimenzionalni prikaz prednjeg segmenta oka, a time i individualiziran pristup u refraktivnim kirurškim zahvatima.

Koristi se za mjerenje

topografije rožnice (elevacione
i kurvaturne mape ),
pahimetriju rožnice u cijeloj njezinoj površini,
tomografsku analizu,
3D analizu prednje sobice,
mjerenje gustoće leće,
mjerenje jačineintraokularne
leće koja se planira ugraditi za pacijente prethodno podvrgnute
refraktivnim kirurškim zahvatima.
preuzmiSredište rožnice, koje je ključno u planiranju refraktivne kirurgije, mjereno je vrlo precizno zbog rotirajućeg procesa snimanja. Sam proces snimanja traje manje od 2 sekunde, a sitni pokreti oka se automatski korigiraju. Rezultat kratkog perioda snimanja i 3D snimke jest precizna mogućnost mjerenja 25000 referentnih točaka elevacije.
Topografija uključuje izradu mape koja opisuje elevacije i depresije površine rožnice. Pentacam omogućuje izradu topografske analize prednje i stražnje površine rožnice koja se temelji na točnom mjerenju elevacija s jedne strane rožnice na drugu (od limbusa do limbusa). S obzirom da pokriva veći areal rožnice, Pentacam daje značajno točnija mjerenja elevacije u odnosu na Orbscan.

Osim mjerenja oblika rožnice, Pentacam nam dostavlja i mjerenje njezine debljine (pahimetrija). S obzirom da generira 25000 podatkovnih točaka koje nam daju inofrmacije ne samo o prednjoj, već i stražnjoj plohi rožnice, moguće je opisati njezinu točnu debljinu kroz cijelu duljinu i širinu. Ovaj princip daje bolje rezultate i od ultrazvučnih standardnih pahimetara koji mjere debljinu rožnice u jednoj točki, a poznato je kako ona varira (najdeblja je uz limbus, najtanja u centru).

Sljedeća u nizu prednosti Pentacam uređaja jest sposobnost određivanja stupnja zamućenosti prirodne leće oka, što nam pomaže u procjeni odgovarajućeg pristupa liječenju smanjene vidne oštrine; određuje kandidate koji bi bili pogodniji za ugradnju intraokularne leće, nego za lasersku korekciju vida. Osim toga, pruža mogućnosti izračunavanje jačine injtraokularne leće koja se planira ugraditi,
te je posebno koristan u slučajevima očiju koje su prethodno bile tretirane laserskom korekcijom.

Nakon precizne analize dobivene na Wavelight Oculyzer Pentacamu koju unosimo u softver lasera, svakog pacijenta vodimo individualno i posebno prilagođavamo zahvatu kako bismo postigli najbolji rezultat.

Upravo radi Vaše, a i naše sigurnosti, provodimo detaljnu preoperativnu analizu, kao dodatnu garanciju same laserske operacije.

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?