SLT laser Optotek

SLT laser Optotek

OPTO-SLT je SLT laser

instaliran u sustav biomikroskopa s procjepnom svjetiljkom i koristi se za neinvazivno operativno liječenje bolesti oka:

Selektivna laserska trabekuloplastika – najmoderniji pristup u liječenju glaukoma dr radi SLTotvorenog kuta
Periferna laserska iridotomija – najmoderniji pristup u liječenju glaukoma zatvorenog kuta
Laser kapsulotomija – liječenje zamućenja stražnje kapsule leće ( sekundarne katarakte) nakon operacije mrene
Selektivna laserska trabekuloplastika ( SLT) je najnoviji pristup trenutno u svijetu za neinvazivno ( bez kirurškog otvaranja oka) liječenje glaukoma otvorenog kuta i većini slučajeva se može smatrati konačnim tretmanom. Ovaj tretman omogućuje pacijentu da se zauvijek riješi doživotnog kapanja antiglaukomskih kapi.

optoyagslt1Uređaj koristi laser koji djeluje selektivno na određene stanice u području optofesweb_copy2trabekuluma očnog kuta koje sadrže pigment melanin. Time se postiže bolji učinak, a smanjuje termalno oštećenje trabekuluma koje uzrokuju drugi neselektivni laseri poput ALT lasera. U kliničkim ispitivanjima pokazuje trenutno najbolje rezultate u neinvazivnom liječenju glaukoma otvorenog kuta. Koristi manju lasersku snagu i tako ne oštećuje strukture u trabekulumu ( vidljivo elektronskim mikroskopom). Ovaj postupak se može ponavljati bez štetnih posljedica na oko.

LPILaserska periferna iridotomija ( LPI) je postupak kojim se selektivno pravi mikroskopski otvor u šarenici blizu njegove baze.Koristi se za neinvazivno ( bez kirurškog otvaranja oka) liječenje glaukoma zatvorenog kuta. Postupak se može ponavljati nekoliko puta.

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?