PRP – tretmani krvnom plazmom u Poliklinici Knezović

Plazma bogata trombocitima (PRP)

 

Tijekom proteklih nekoliko godina mnogo je pisano o pripravku koji se zove plazma bogata trombocitima (PRP) i njegovoj potencijalnoj učinkovitosti u liječenju ozljeda.

Mnogi poznati sportaši – Tiger Woods, teniska zvijezda Rafael Nadal i nekoliko drugih – primili su PRP za razne probleme, kao što su uganuća koljena i kronične ozljede tetive. Ove vrste stanja obično su tretirane lijekovima, fizikalnom terapijom ili čak operacijom. Neki sportaši pripisuju PRP-u mogućnost bržeg povratka u trening.

 

Ispunite ovaj kratki upitnik te saznajte jeste li kandidat za PRP tretman rasta kose

Što je plazma bogata trombocitima (PRP)?

Iako je krv uglavnom tekućina (naziva se plazma), ona također sadrži i male čvrste komponente (crvene stanice, bijele stanice i trombocite). Trombociti su najpoznatiji po važnosti u zgrušavanju krvi. Međutim, trombociti sadrže i stotine proteina koji se nazivaju faktori rasta, a koji su vrlo važni u liječenju ozljeda.

PRP je plazma s mnogo više trombocita nego što se obično nalazi u krvi. Koncentracija trombocita – a time i koncentracija faktora rasta – može biti 5 do 10 puta veća (ili bogatija) nego inače.

Da bi se razvio PRP preparat, prvo se mora izvaditi krv iz pacijenta. Trombociti se odvajaju od drugih krvnih stanica i njihova koncentracija se povećava tijekom procesa koji se naziva centrifugiranje. Zatim se povećava koncentracija trombocita u kombinaciji s preostalom krvlju.

 

Kako funkcionira PRP?

Iako nije sasvim jasno kako funkcionira PRP, laboratorijske studije su pokazale da povećana koncentracija faktora rasta u PRP-u potencijalno može ubrzati proces ozdravljenja.

Kako bi se ubrzalo zacjeljivanje, mjesto ozljede se tretira PRP preparacijom. To se može učiniti na jedan od dva načina:

PRP se može pažljivo ubrizgati u ozlijeđeno područje. Na primjer, kod Ahilovog tendonitisa, stanja koje se obično vidi kod trkača i tenisača, peta peta može postati otečena, upaljena i bolna. Mješavina PRP-a i lokalnog anestetika može se ubrizgati izravno u ovo upaljeno tkivo. Nakon toga, bol na području injekcije može se zapravo povećati tijekom prvog tjedna ili dva, a može proći i nekoliko tjedana prije nego što pacijent osjeća blagotvoran učinak.
PRP se također može koristiti za poboljšanje zacjeljivanja nakon operacije zbog nekih ozljeda. Na primjer, sportaš s potpuno poderanom petom može zahtijevati operaciju kako bi popravio tetive. Zacjeljivanje poderane tetive može se poboljšati tretiranjem ozlijeđenog područja PRP-om tijekom operacije. To se postiže pripremom PRP-a na poseban način koji omogućuje da se zapravo zašije u poderano tkivo.

 

prp

Koja stanja se tretiraju PRP tretmanom?

 

PRP tretmani se sve više koriste i u kozmetologiji te je njihova primjena vrlo široka neke od primjena;

 • Kronične ozljede tetiva
 • Akutne ozljede ligamenata i mišića
 • Kod određenih operacija kako bi se ubrzalo cijeljenje tkiva
 • Artritis koljena
 • Pomlađivanje kože lica (maderoterapija PRP-om)
 • Pomlađivanje kože tijela
 • Tretmani vlasišta za rast kose
 • Podizanje obrva s kapcima
 • Oblikovanje i povećanje usana
 • Smanjivanje bora
 • Oblikovanje lica
 • Smanjivanje ožiljaka posebno od akni
 • Smanjivanje podočnjaka

 

Kada se vide prvi rezultati tretmana?

Obično se vide prvi rezultati 30-ak dana nakon tretmana koji narednih mjeseci postaju sve bolji i izraženiji. Svakim danom izgledate sve bolje i svaka sekunda čekanja se na kraju maksimalno vrati. Razlog tome je što treba izvjesno vrijeme da se potaknu prirodni procesi obnove koji se s vremenom ubrzavaju.

Primjenom PRP metode na vlasištu kod većine pacijenata je zabilježen ubrzani rast kose – dulja i deblja kosa u odnosu na netretirano područje.

Stopa uspješnosti same terapije je čak 80%!

 

AKCIJA na PRP tretman do 20.02.

1 PRP tretman – 1200 kn

3 PRP tretmana – 2900 kn

Regularne cijene pogledajte u našem važećem cjeniku, (ODABERITE ESTETSKI TRETMANI)

Akcijske cijene vrijede narudžbom putem ove forme ili naše facebook stranice;

 

Naručite se na PRP tretman

 

Slanjem podataka putem ovog online obrasca dajete privolu za obradu upisanih podataka u svrhu naručivanja za pregled.