Botox, dermalni fileri i mezoterapija

Riješite se bora u Poliklinici Knezović uz stručne ruke naših specijalista. Kontaktirajte nas sa svim pitanjima

Naručite se na tretman
botox i dermalni fileri

Botox i dermalni fileri

Bore nastaju kao posljedica procesa starenja i utjecaja vanjskih faktora. Njihov se razvoj ne može u cijelosti spriječiti, ali se može znatno usporiti i smanjiti.

Kad se smijete, ljutite ili čudite koristite mišiće na licu. S vremenom te kontrakcije dovode do stvaranja trajnih brazdi i dubokih bora na licu, posebno na čelu, između obrva, s vanjske strane očiju i oko usta. Te promjene Vas mogu učiniti da izgledate umorno, iscrpljeno i starije.

Istovremeno moderni svjetski trendovi nameću ljepotu, mladost i njegu vanjskog izgleda kao preduvjet uspjeha u profesionalnom i privatnom životu. Koliko puta ste se pogledali u ogledalo i pomislili postoji li kakav eliksir mladosti koji bi izbrisao nastale bore i učinio Vaš izgled mlađim, svježijim te istovremeno prirodnim?

Što je Botox?

ampula botoxBotox (Botulinum toxin tip A) je prirodni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum. Tijekom posljednjeg desetljeća primjenjuje u medicini za liječenje nekontroliranog spazma vjeđa (blefarospazma), a posljednjih nekoliko godina se koristi u nekirurškim estetskim postupcima.

Injekcijama Botoxa se bez radikalnih zahvata (operacija) uklanjaju bore s lica i vrata, a pacijenti se odmah nakon tretmana mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Najčešće se primjenjuje za uklanjanje :

horizontalnih bora s čela
vertikalnih bora s čela( tzv.bore mrštilice)
sitnih bora s vanjske strane očiju (tzv. bore smijalice).

Kako djeluje Botox?

kako djeluje botoxDjelovanje Botoxa se očituje na neuromuskularnom spoju gdje se veže na receptore za acetilkolin te pažljivo i precizno apliciran u vrlo malim količinama blokira rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica.

Proces aplikacije traje oko 10-15 minuta, ovisno o tome koliko se zona tj. bora želi tretirati, a sama aplikacija je gotovo bezbolna.

Učinak Botoxa počinje se uočavati nakon 2-5 dana, maksimalno djelovanje se ostvaruje nakon 7-10 dana te je lokalizirano samo na mjesta na koja je primijenjen. Nakon aplikacije Botoxa lice djeluje mlađe i odmorenije uz održavanje prirodnosti izgleda.

Kome preporučamo Botox?

Botox se preporuča svim osobama koje žele ublažiti bore na licu i osvježiti izgled što pridonosi povećanju samopouzdanja, vlastitom zadovoljstvu te uspjehu u privatnom i profesionalnom životu.

Može se početi primjenjivati kod pojave prvih znakova starenja tj. nakon 30 god. Tada se aplicira u manjim dozama (tzv. Baby Botox) čime se ostvaruje preventivni učinak tako što uz sprečavanje produbljenja već postojećih bora prevenira nastanak novih bora.

Koliko traje učinak Botoxa?

Kod osoba srednjih godina postiže se efekt pomlađivanja 5-7 god.Učinak traje oko 4 – 8 mjeseci i može se ponavljati neograničeni broj puta u određenim vremenskim razmacima (2-3 puta godišnje). Ako pacijent uz izražene bore ima prisutan višak kože vjeđa bolji efekt pomlađivanja se postiže kombinacijom sa estetskim zahvatom korekcije kapaka(blefaroplastikom).

Koje su eventualne neželjene popratne pojave primjene Botoxa?

Nakon apliciranja injekcija Botoxa na mjestu primjene se može pojaviti blaga bolnost, oticanje i crvenilo koja prolazi za nekoliko sati do nekoliko dana.

Kada se Botox ne smije primjenjivati?

Kontraindikacije za primjenu injekcija Botoxa su veoma rijetke i obuhvaćaju sljedeća stanja: trudnoću i dojenje, preosjetljivost na neki od sastojaka preparata, generalizirane smetnje mišićne aktivnosti (npr. myasthenia gravis), istovremenu primjena aminoglikozidnih antibiotika, infekciju na mjestu ili oko mjesta injiciranja, poremećeno zgrušavanje krvi bilo zbog koagulopatije ili uzimanja antikoagulantne terapije.

Hoće li me injekcija Botoxa boljeti?

Primjena Botoxa je gotovo bezbolna jer se područje koje tretiramo najprije namaže anestetskom kremom, a primjena započinje nakon 15 min. kad je koža u potpunosti anestezirana.

Kad se mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima?

Pacijent se odmah nakon tretmana može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Ako Vas zanima još nešto vezano uz primjenu Botoxa pitajte nas. Naš tim će Vam u najranijem mogućem roku dati odgovor i informirati Vas detaljnije o primjeni.

 

ESTETSKI ZAHVATI DERMALNIM PUNILIMA

Želite li osvježiti svoje lice da izgleda ljepše, mlađe, odmornije i prirodno? Nemate vremena i novaca za skupe kozmetičke tretmane, od pomisli na operaciju Vam se zavrti u glavi? Dermalni fileri su definitivno najbolje rješenje za Vas. Njihova namjena je ponajprije naglašavanje ili nadoknada volumena, ispravljanje defekata kontura pojedinih regija lica te isticanje pojedinih finih detalja. Djeluju tako da tkivu dodaju volumen, čime oblikuju konture lica, ispravljaju nabore, umanjuju ožiljke ili povećavaju usne do željenog stupnja korekcije. U našoj poliklinici radimo s najkvalitetnijim kožnim punilima kao što su Restylane, Juvederm, Esthelis, Aquamid i Easy-Agarose. Mi Vas možemo individualno savjetovati o primjeni i o izboru punila ovisno o tipu i stanju Vaše kože i potkožnog tkiva te prema Vašim željama.

Dermalni fileri su preporučljivi za

korekciju sitnih površinskih bora kao što su bore na rubovima usana, bore od smijeha
korekciju dubljih bora kao što su bore nazolabijalnih brazdi
povećanje volumena ili naglašavanje rubova usana
nekirurško uklanjanje ožiljaka s lica
obnavljanje vlažnosti i punoće kože

SAZNAJTE VIŠE O SAMOM ZAHVATU

Koliko traje priprema za zahvat?

zahvat botoxCijeli postupak je bezbolan, traje oko 30 minuta, a učinak je vidljiv trenutno te već pri izlasku iz naše poliklinike ćete zablistati. Osjećat ćete se zadovoljnima i mlađima. Prilikom dolaska u našu polikliniku osigurat ćemo Vam “miran kutak” gdje ćete se s liječnikom dogovoriti o vrsti punila i načinu injiciranja prema Vašim individualnim potrebama. Zatim ćemo Vas uputiti u prostoriju gdje ćete provesti sljedećih 20ak minuta u mirnom intimnom okruženju gdje se možete opustiti uz kavu, sok i ugodno štivo. Naime toliko treba da prodjeluje anestetska krema koju ćemo namazati na područje injiciranja punila.

Kako izgleda sam zahvat aplikacije?

Nakon anesteziranja kremom i dezinfekcije područja zahvata pristupi se injiciranju hijaluronske kiseline ( tzv. fileri ) pod kožu sitnom iglicom primijenjenom za intrakutano i subkutano injiciranje. Liječnik izabire tehniku injiciranja ovisno o vrsti bore te odlučuje o dubini prodiranja u kožu ovisno o dubini bore. Odmah po injiciranju vidljiva je promjena i Vi može pratiti proces i sugerirati. Trenutno, bezopasno, efikasno.

Koje su moguće komplikacije?

Komplikacije ovog tretmana su rijetke, a pojavljuju se u obliku blažeg crvenila i oteknuća na mjestu injiciranja te kao blaži svrbež koji nestaju za nekoliko dana nakon tretmana.
Važno je napomenuti da koža koja će biti podvrgnuta ovakvom tretmanu mora biti zdrava te nekoliko dana prije i poslije zahvata kožu nije dobro prekomjerno izlagati suncu i hladnoći (sunčanje, solarij, hladni vjetar, hladnjače).

Koliko traje učinak dermalnog punila?

botox zahvatTrajanje rezultata ovisi o izboru kožnog punila te o karakteru tretiranog područja kože, stresu tkiva na mjestu, dubini ubrizgavanja kao i tehnici injiciranja. Kod vrlo opuštene kože preporučuje se ubrizgavanje punila u dva ili više odvojenih termina. Nakon prvog postupka može se ukazati potreba za dodatnim ubrizgavanjima punila da bi se postigao željeni stupanj korekcije. Periodična, naknadna ubrizgavanja pomažu da se održi željeni stupanj korekcije. Naknadni tretman može biti koristan prije nego se postigne potpuna estetska korekcija.

Ako Vas zanima još nešto vezano uz dermalna punila pitajte nas. Naš tim će Vam u najranijem mogućem roku dati odgovor i informirati Vas detaljnije o primjeni.

 

DERMALNA PUNILA NA BAZI HIJALURONSKE KISELINE

Što je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je osnovni građevni materijal kože, a nalazi se u vezivnom tkivu drugih lokalizacija ( očna vodica, zglobovi, moždano tkivo) . Po strukturi je nesulfatirani glikozaminoglikan, čine ju lanci bjelančevina i složeni šećeri. U tkivu ima ulogu vezivanja vode te potiče razvoj novog kolagena što smanjuje bore te povećava tonus i volumen kože. Procesom starenja se sporije stvara. Njen nedostatak u koži uzrokuje smanjenje tonusa i elastičnosti kože, što dovodi do pojačanog stvaranja bora, smanjenog volumena kože te ubrzanja procesa starenja.

2002.g je FDA ( Američka uprava za hranu i lijekove) izdala odobrenje za uporabu injekcija hijaluronske kiseline u kozmetskoj estetskoj kirurgiji.

Restylane fileriRESTYLANE®je bistri, prozirni viskozni gel stabiliziranog oblika hijaluronske kiseline koja se nalazi prirodno u našoj koži i potkožnom tkivu. RESTYLANE® djeluje tako da tkivu dodaje volumen, čime oblikuje konture lica, ispravlja nabore ili povećava usne do željenog stupnja korekcije. U multicentričnim studijama s RESTYLANE® viskoelastičnim gelom, za korekciju nazolabijalnih nabora u 70% slučajeva pozitivni rezultati nakon primjene zadržali su se tijekom 6 mjeseci. Za razliku od trajnih (permanentnih) implanata i punila, gel hijaluronske kiseline u potpunosti biva resorbiran, tj. uklonjen iz organizma biološkim prirodnim načinom bez tragova.

Juvederm fileriJUVEDERM je dermalni filer na bazi hijaluronske kiseline, po svom sastavu sličan Restylanu, a različit po dužini trajanja učinka. Zbog nešto dužeg učinka se primijenjuje za povećanje usnica, uklanjanje bora, nabora i ožiljaka.

ESTHELIS Osnovna prednost ove grupe dermalnih punila na bazi hijaluronske kiseline jest skoro trenutna integracija sa okolnim tkivima neposredno ispod površine kože, bez nepravilnosti kontura. To je rezultat visoke tehnologije ovog švicarskog proizvoda: kombinacija kohezivnog matriksa i homogenosti. Prosječni period održavanjau tkivima je 9 mjeseci, a u mnogim slučajevima i preko 12 mjeseci! Esthelis je proizvod sa najmanje botox i filerineželjenih pojava. Razloga ima više: napravljen je od hijaluronske kiseline postupkom biofermentacije, uz najmanju toksičnost. Njegov pH (kiselost) i osmolarnost najsličniji je karakterstikama kože, a posljedica je smanjeni rizik otekline nakon injiciranja.

Što je agaroza?

lice Agaroza je prirodni polisaharid koji spada u skupinu galaktana. Križno vezana trodimenzionalna mreža easy-agaroze sposobna je stvarati dinamičku ravnotežu apsorbirajući i otpuštajući biološke molekule i organske tekućine u kontinuiranoj razmjeni sa okolnim tkivom.

EASY AGAROSE sadrži 1 % (easy-agarose LD), 1.5 % (easy-agarose HD) agaroze ili 2.5 % (easy-agarose VL) agaroze i fiziološku otopinu.

Ova specijalna mješavina oblikuje fluidan, izotoničan i izoosmotičan gel koji se može ubrizgavati bez opasnosti od alergijske reakcije ili popratne boli.

U kombinaciji sa vodom se pretvara u prozirni gel i kao takav služi za estetske korekcije mekog tkiva.

Ubrizgan u kožu, povećava volumen izvanstanične tekućine.

Easy agarose daje koži mlađi, svježiji izgled te ostavlja osjećaj mekoće i prirodnosti.

Prikladan je za:

korekciju sitnih linija i bora oko očiju i usta
redukciju dubokih bora i ožiljaka
izglađivanje vodoravnih linija na čelu, nazolabijalnih i mentolabijalnih nabora
povećanje usana
davanje kontura i punoće obrazima i bradi
tretman atrofičnog tkiva i traumatskih ozljeda.

 

TRAJNA DERMALNA PUNILA

AQUAMID je neresorptivno dermalno punilo koje ostaje trajno na mjestu primjene.

Radi se o neresorptivnom injekcijskom implantatu za povećanje mekih tkiva koji se sastoji od 97,5% vodenog gela i 2,5% poliakrilamida.

Aquamid, medicinski proizvod danske kompanije “Ferrosan”, postoji na tržištu EU već osamnaest godina.

Njegov učinak je primijetan do 10 godina nakon primjene.

Preporuča se svim osobama koje su nakon zahvata resorptivnim filerom bile izrazito zadovoljne, te bi htjele trajnu korekciju određenog dijela lica.

Izuzetno je biokompatibilan te je posebno namijenjen estetskim korekcijama lica. Koristi se za:

popunjavanje bora iznad korijena nosa
ublažavanje nazolabijalnih brazdi
popunjavanje bora oko očiju
izravnavanje dubokih bora lica
kod atrofije lica za postizanje volumena
povećanje usana
korekcije deformiteta nakon estetskih operacija, traumatskih ili prirođenih ožiljaka.
Aquamid fileriAquamid nije preporučljivo aplicirati na mjesta prethodnog injiciranja drugih neresorptivnih filera.

U slučaju ranije injiciranog resorptivnog filera, Aquamid se može aplicirati tek nakon potpune resorpcije drugog preparata (minimalno 6 – 12 mjeseci).

 

MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je estetski tretman kojim se pomlađuje lice i usporava starenje. Ovom metodom se polirevitalizirajući sastojci unose u sve slojeve kože lica, naročito u dermis čime se potiče stvaranje kolagena.Provodi se višestrukim injiciranjem aktivnih sastojaka, cilj je da se s površinskim ubodima sastojci ravnomjerno rasporede u koži gdje je potreban njihov utjecaj.

Bez obzira koliko puta kreme nanosili na kožu ili pili razne hranjive tvari one neće nikada doći na potrebno mjesto, bar ne u dovoljnoj koncentraciji. Mezoterapija je stoga jedina metoda koja dubinski hrani kožu dajući joj ono što joj je potrebno.

Nakon dezinfekcije se na kožu nanosi anestetska krema. Sam zahvat nije bolan i neugodan jer se za aplikaciju koriste najtanje igle, a traje oko 10 minuta.

Pri svakome ubodu se ubrizga minimalna količina sastojaka, a nakon uboda igle ne ostaju tragovi. Na mjestu uboda može zaostati kratkotrajni mali otok koji se nakon 10 minuta potpuno povlači.

botox liceNakon tretmana moguće je prolazno kratkotrajno crvenilo i naticanje kože koje prolazi za nekoliko sati.

Za postizanje vidljivog učinka je potrebno učiniti 3 tretmana u razmaku od 2 tjedna, a može se ponavljati svakih nekoliko mjeseci ovisno o potrebama kože.

Rezultati su izvrsni jer dovode do poboljšanja cjelokupne kvalitete kože uz nastanak ljepšeg, mlađeg i svježijeg izgleda.

 

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?