Brow-lift

Postoji nekoliko načina na koje se obrve mogu podignuti i oblikovati a možete ih obaviti u našoj poliklinici. Saznajte više!

Naručite se na pregled

Brow-lift

Brow lift – Savršen oblik obrva kod žena je u obliku luka, vanjski dio je uzdignut i tanji u odnosu na unutarnji. Tijekom prirodnog procesa starenja se obrve počinju spuštati zbog slabosti vezivnog tkiva i gubitka potkožnog masnog tkiva u sljepoočnoj regiji.

Postoji nekoliko načina na koje se obrve mogu podignuti i oblikovati, obuhvaćaju:

 

  • tretman Botoxom
  • tretman dermalnim filerima
  • kirurško podizanje obrva tzv. mini brow lift
  • Botox

 

Primjenom Botoxa na pravim mjestima ( vanjski dio čela i područje sljepoočne regije) uzrokuje se prolazno slabljenje mišića na čelu i podizanje vanjskog dijela obrva.

Za vidljiv učinak je potreban 1 tretman, a rezultat traje 4 – 8 mjeseci i može se ponavljati neograničeni broj puta u određenim vremenskim razmacima (2 puta godišnje).

Ako pacijent uz spušten luk obrva ima prisutan i višak kože vjeđa bolji efekt se postiže kombinacijom sa estetskim zahvatom korekcije kapaka (blefaroplastikom).

 

Dermalni fileri

Njihova uloga je potpora vezivnog tkiva i zamjena potkožnog masnog tkiva koje se s godinama smanjuje, što uzrokuje spuštanje obrva. Ubrizgavaju se u sljepoočnu regiju, u područje same obrve ili kombinirano. Na taj način je moguće oblikovati obrve, naglasiti njihove konture i podići vanjski dio.

Preporučljivi su dermalni fileri na bazi hijaluronske kiseline koja je prirodni građevni sastojak kože. Rezultat traje 6 do 12 mjeseci. Potreban je 1 tretman, može se ponavljati neograničeno 1-2 puta godišnje ovisno o željama pacijenta.

 

Kirurško podizanje obrva tzv. “Mini brow lift”

Mini brow lift je minimalno invazivna kirurška metoda kojom se postiže učvršćivanje kože i mišića čela što dovodi do podizanja obrva i pomlađivanja. Naziv mini se odnosi na činjenicu da je područje reza mnogo manje u odnosu na dosad poznate metode ( klasični brow lift i endoskopski brow lift) što samu metodu čini najmanje invazivnom, a gotovo jednako učinkovitom. Ovom metodom se postiže podizanje spuštenih obrva, smanjenje bora oko očiju i na čelu. Zbog malog operativnog reza je rizik infekcije minimalan, a oporavak brz i uspješan.

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?