fbpx

Dermalni fileri

Dermalni fileri vrhunske kvalitete traju i do 1 godine nakon aplikacije. Osvježite izgled ili povećajte usnice

Naručite se na tretman
dermalni fileri

DERMALNI FILERI

Što su dermalni fileri?

Želite li osvježiti svoje lice da izgleda ljepše, mlađe, odmornije i prirodno? Nemate vremena i novaca za skupe kozmetičke tretmane, od pomisli na operaciju Vam se zavrti u glavi? Dermalni fileri su definitivno najbolje rješenje za Vas. Njihova namjena je ponajprije naglašavanje ili nadoknada volumena, ispravljanje defekata kontura pojedinih regija lica te isticanje pojedinih finih detalja. Djeluju tako da tkivu dodaju volumen, čime oblikuju konture lica, ispravljaju nabore, umanjuju ožiljke ili povećavaju usne do željenog stupnja korekcije. Dermalni fileri na bazi hijaluronske kiseline jedini su fileri koje stručnjaci za estetsku kirurgiju širom svijeta preporučuju. Razlog tome jest što hijaluronski fileri nisu trajnu, nemaju trajne posljedice te se postižu rezultat koji je najprirodniji. Ukoliko se pacijent odluči da više ne želi imati filer, ili mu/ joj se više ne sviđa- postoji poseban enzim koji taj filer može otopiti te ukloniti.

Mi Vas možemo individualno savjetovati o primjeni i o izboru punila ovisno o tipu i stanju Vaše kože i potkožnog tkiva te prema Vašim željama.

 

Za što se koriste dermalni fileri?

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su godina postali zlatni standard kada pričamo o povećanju usana, micanju podočnjaka, popunjavanju nazolabijalnih te ostalih bora na licu.

Kako starimo, tako se količina hijaluronske kiseline na nekim dijelovima lica smanjuje, što dovodi do uvlačenja kože i nastanka bora. Koža na taj način gubi sjaj, zategnutost te je dehidrirana.

Hijaluronska kiselina sastavni je dio svakog ljudskog tijela. Njezin je glavni zadatak popravljanje elasticiteta, podržavanje kolagena u tijelu te hidratacija kože.

Koja je najčešća upotreba dermalnih filera danas?

Dermalni fileri su preporučljivi za:

 • korekciju sitnih površinskih bora kao što su bore na rubovima usana, bore od smijeha,
 • bore od mrštenja
 • korekciju dubljih bora kao što su bore nazolabijalnih brazdi
 • povećanje volumena ili naglašavanje rubova usana
 • nekirurško uklanjanje ožiljaka s lica
 • obnavljanje vlažnosti i punoće kože.

 

Najtraženiji tretmani dermalnim filerima u poliklinici Knezović su povećanje usana i

popunjavanje nazolabijalnih bora.

 

Jesu li sigurni dermalni fileri?

Aplikacija dermalnih filera spada među najsigurnije zahvate u medicini. Hijaluronska kiselina je prirodan i normalan sastojak naše kože i ako se koriste kvalitetni preparati, straha nema. U obzir također treba uzeti i uvjete u kojima se ova metoda izvodi, kao i  da se aplicira u operacijskim salama u strogo sterilnim i kontroliranim uvjetima.

 

Kako dermalni fileri djeluju?

Hijaluronska kiselina je osnovni građevni materijal kože, a nalazi se i u vezivnom tkivu drugih lokalizacija (očna vodica, zglobovi, moždano tkivo). Po strukturi je nesulfatirani glikozaminoglikan, čine ju lanci bjelančevina i složeni šećeri. U tkivu ima ulogu vezivanja vode te potiče razvoj novog kolagena što smanjuje bore te povećava tonus i volumen kože. Procesom starenja se sporije stvara. Njen nedostatak u koži uzrokuje smanjenje tonusa i elastičnosti kože, što dovodi do pojačanog stvaranja bora, smanjenog volumena kože te ubrzanja procesa starenja. Dermalni fileri djeluju kao spužva. Na sebe navlače vodu, održavaju elastičnost kože i djeluju na pravilnu hidrataciju kože.

Boli li aplikacija dermalnih filera?

Popunjavanje bora jest tretman koji ne traje dugo. Ovisi o mjestu i dubini bora koje želite ukloniti na svom licu. Na lice se nanosi lokalni anestetik u kremi koji sadrži nekoliko anestetika u sebi kako bi trenuci bez boli trajali duže. Anestetik na koži treba stajati 15 minuta  kako bi krema prodrla u najdublje slojeve kože. Nakon pravilne pripreme, postupak nije jako bolan i neugodan za pacijenta.

 

Koliko traje efekt dermalnog filera?

Trajanje rezultata ovisi o izboru kožnog punila te o karakteru tretiranog područja kože, stresu tkiva na mjestu, dubini ubrizgavanja kao i tehnici injiciranja. Kod vrlo opuštene kože preporučuje se ubrizgavanje punila u dva ili više odvojenih termina. Nakon prvog postupka može se ukazati potreba za dodatnim ubrizgavanjima punila da bi se postigao željeni stupanj korekcije. Periodična, naknadna ubrizgavanja pomažu da se održi željeni stupanj korekcije. Naknadni tretman može biti koristan prije nego se postigne potpuna estetska korekcija.

Efekt dermalnog filera u prosjeku traje od 6-12 mjeseci. Kada pacijent prvi put dođe na tretman, filer traje nešto kraće, no svakom nadopunom trajnost se produžava.

 

Koliko često smijem koristiti dermalni filer?

Ubrizgani preparati razgrađuju se s vremenom tako da je preporučljivo da se svakih 6 mjeseci do godine dana dolazi na obnovu.

 

Postoje li nuspojave kod primjene dermalnog filera?

Komplikacije ovog tretmana su rijetke, a pojavljuju se u obliku blažeg crvenila i oteknuća na mjestu injiciranja te kao blaži svrbež koji nestaju za nekoliko dana nakon tretmana.
Važno je napomenuti da koža koja će biti podvrgnuta ovakvom tretmanu mora biti zdrava te nekoliko dana prije i poslije zahvata kožu nije dobro prekomjerno izlagati suncu i hladnoći (sunčanje, solarij, hladni vjetar, hladnjače).

 

Koje dermalne filere koristimo?

U Poliklinici Knezović koriste se 3 svjetski poznata dermalna filera.

 1. RESTYLANE®je bistri, prozirni viskozni gel stabiliziranog oblika hijaluronske kiseline koja se nalazi prirodno u našoj koži i potkožnom tkivu. RESTYLANE® djeluje tako da tkivu dodaje volumen, čime oblikuje konture lica, ispravlja nabore ili povećava usne do željenog stupnja korekcije.
 2. JUVEDERM je dermalni filer na bazi hijaluronske kiseline, po svom sastavu sličan Restylanu, a različit po dužini trajanja učinka. Zbog nešto dužeg učinka se primjenjuje za povećanje usnica, uklanjanje bora, nabora i ožiljaka.
 3. Hyaluronica- niz visoko kvalitetnih punila na bazi hijaluronske kiseline neživotinjskog podrijetla. Cilj je održavanje hidratacije u kožnom tkivu, a također i održavanje glatke i meke kože, smanjenje vidljivih bora te obnavljanje kože. Koža je izglađena, učvršćena i mlada dulje vremensko razdoblje te zadržava svoj sjaj i prirodnu vitalnost.

 

 

Povećanje usnica hijaluronom u Poliklinici Knezović

dermalni fileri

Povećanje volumena usnica spada u najčešće zahvate ovog tipa. Efekt je trenutačan i daje visoki stupanj zadovoljstva kod naših klijenata.

 

Prije zahvata –konzultacije

Prilikom dolaska u našu polikliniku osigurat ćemo Vam “miran kutak” gdje ćete se s liječnikom dogovoriti o vrsti punila i načinu injiciranja prema Vašim individualnim potrebama. Zatim ćemo Vas uputiti u prostoriju gdje ćete provesti sljedećih 15 ak minuta, naime toliko treba da prodjeluje anestetska krema koju ćemo namazati na područje injiciranja punila.

Zahvat i povećanje

Nakon anesteziranja kremom i dezinfekcije područja zahvata pristupi se injiciranju hijaluronske kiseline pod kožu sitnom iglicom primijenjenom za intrakutano i subkutano injiciranje. Liječnik izabire tehniku injiciranja ovisno o vrsti bore te odlučuje o dubini prodiranja u kožu ovisno o dubini bore. Odmah po injiciranju vidljiva je promjena i Vi može pratiti proces i sugerirati. Trenutno, bezopasno, efikasno. Cijeli postupak je elegantan, traje oko 10 minuta, a učinak je vidljiv trenutno te već pri izlasku iz naše poliklinike ćete zablistati. Osjećat ćete se zadovoljnima i mlađima.

 

Nakon zahvata

Odmah nakon- Nakon zahvata područje apliciranja dermalnog filera jednokratno se premazuje antibiotskom kremom kako ne bi došlo do infekcije. Ne preporučuje se stavljanje šminke (ruž, sjajilo…) na usne 2-3 dana nakon zahvata, izlaganje suncu, solariju te diranje područja minimalno 6 sati nakon zahvata.

1-3 dana nakon- Neposredno nakon tretmana kod nekih pacijenata može se pojaviti blago crvenilo, otok ili svrab. To je potpuno prirodna reakcija koja može trajati od nekoliko sati do nekoliko dana. Na mjestima uboda rijetko se mogu pojaviti manje modrice (hematomi) koji se također povlače kroz nekoliko dana.

dermalni fileri

Tjedna/ mjesec dana nakon- rezultat je trajan, uz savjet za pravilnom hidracijom tijela kako bi dermalni filer navukao što više vode na sebe. Ponekad je potrebno povremeno izmasirati usnice ako se još uvijek pipaju manje kvržice pod kožom.

Povećanje usnica cijena – pogledajte u važećem cjeniku poliklinike

Pošaljite upit doktoru i besplatno se konzultirajte

 

Naručite se

 

 • DD slash MM slash YYYY
 • DD slash MM slash YYYY
 • Slanjem podataka putem ovog online obrasca dajem privolu za obradu upisanih podataka u svrhu naručivanja za pregled.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

 

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?