fbpx

Pregled za keratokonus

Moderna opremljenost omoguću je nam da pomoću suvremenih uređaja npr. Pentacam možemo sa sigurnošću utvrditi i najraniji stadij.

Naručite se na pregled
pregled za keratokonus

pregled za keratokonus

Keratokonus – što je?

Keratokonus je degenerativna bolest rožnice čiji uzrok nije potpuno poznat i koji najčešće zahvaća mlađu populaciju. Kada pacijent primijeti znakove keratokonusa, bolest je obično uznapredovala.

Kod pacijenata koji boluju od keratokonusa progresivno dolazi do stanjenja, slabljenja te nepravilnosti rožnice što dovodi do povećanja dioptrije (kratkovidnosti i nepravilnih astigmatizama). Dolazi do pojave zamućenja vida, dvoslika te osjetljivosti na svjetlost.

Za zaustavljanje progresivnog keratokonusa potreban je često dodatni zahvat da bi se poboljšala vidna oštrina kod pacijenata.

Keratokonus – simptomi?

Keratokonus je u ranom stadiju jako teško prepoznati bez odgovarajuće opreme na oftalmološkom pregledu (Pentacam analiza). Najčešći simptomi koje sam pacijent može prepoznati su dvoslike, povećana osjetljivost na svjetlost te zablještenje. Većina oboljelih ima potrebu za trljanjem oka zbog alergija i osjećaja suhoće oka te stiskanjem kako bi izoštrili sliku što je strogo zabranjeno jer može dovesti do progresije same bolesti. Keratokonus možemo prepoznati i po tome što nakon nekog vremena u poboljšanju vidne oštrine ne pomažu više naočale.

Uobičajeno dijagnozu postavlja oftalmolog na detaljnom pregledu oka. Rano otkrivanje keratokonusa je teško, no pomoću suvremenih uređaja kao Pentacam možemo sa sigurnošću utvrditi i najraniji stadij.

 

Kada se odlučiti na pregled za keratokonus?

Uobičajeno dijagnozu postavlja oftalmolog na detaljnom pregledu oka. Rano otkrivanje keratokonusa je teško, no pomoću suvremenih uređaja kao Pentacam možemo sa sigurnošću utvrditi i najraniji stadij. Pri obiteljskoj anamnezi keratokonusa, ili čestih promjena dioptrije (pogotovo astigmatizam) važno je preventivno napraviti kornealnu topografiju.

 

Pregled za keratokonus – cijena te što uključuje;

Specijalizirana smo ustanova za Keratokonus te je pregled u našoj poliklinici detaljan i sveobuhvatan. Pregled se posebice detaljno provodi zbog samog Atenskog protokola (NAJNOVIJE metode stabilizacije Keratokonusa te povratka vida)

Cijena pregleda iznosi 150,00 € a tekuće akcije cijena možete pratiti u našem CJENIKU.

 

 1. Provjeru vida (refrakcije) kojom će se utvrditi dioptrija i eventualno smanjenje vidne oštrine.
 2. Pregled prednjeg segmenta oka
 3. Pregled vjeđa
 4. Pregled spojnica
 5. Pregled suznog filma
 6. Pregled mogućih promjena na rožnici
 7. Pregled drugih struktura dostupnih pregledu procjepnom svjetiljkom
 8. Vogtove strije, ožiljci, Fleischerov prsten i dr.
 9. Pentacam analiza
 10. Prednji OCT
 11. AL scan
 12. Kornealna topografija
 13. Endotelna mikroskopija
 14. Mjerenje očnog tlaka

 

Trajanje pregleda

Pregled traje 60 minuta.

Prije pregleda

Prije pregleda potrebno je pripremiti postojeću medicinsku dokumentaciju, ukoliko ju imate kako bi se mogla usporediti progresija bolesti, te ukoliko nosite kontaktne leće biti bez njih minimalno 24 sata ukoliko je riječ o mekim kontaktnim lećama, odnosno onoliko dana koliko godina nosite polutvrde/tvrde kontaktne leće.

Nakon pregleda

Nakon pregleda potrebno je razmisliti o terapijskim opcijama keratokonusa, zaustavljajući njegovu progresiju.

 

Što ako imam dijagnosticiran keratokonus?

U većini slučajeva nakon dijagnoze keratokonusa (ovisno o stupnju) pacijentima se propisuju polutvrde kontaktne leće kako bi se izoštrila vidna oštrina te kako bi čovjek mogao normalno funkcionirati u svakodnevnim aktivnostima. Ukoliko se keratokonus ne liječi na vrijeme svojom daljnjom progresijom može dovesti do trajnog gubitka vida te u nekim slučajevima kao jedina terapijska opcija ostaje transplantacija rožnice. U današnje vrijeme takvih slučajeva je sve manje zbog napredne tehnologije koja omogućuje dijagnosticiranje keratokonusa u ranoj fazi. U našoj poliklinici keratokonus uspješno liječimo najnovijim svjetskim metodama cross linkingom i  najnovijim postupkom daleko najboljim za pacijenta – Atenskim protokolom.

 

PROČITAJTE SVE O ATENSKOM PROTOKOLU I LIJEČENJU KERATOKONUSA U SPECIJALIZIRANOJ POLIKLINICI KNEZOVIĆ

 

Naručite se na pregled i konzultacije s ekspertom za Keratokonus, dr. Knezovićem

 

 • DD slash MM slash YYYY
 • DD slash MM slash YYYY
 • Slanjem podataka putem ovog online obrasca dajem privolu za obradu upisanih podataka u svrhu naručivanja za pregled.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

 

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?