fbpx

10 benefita laserskog skidanja dioptrije

10 benefita laserskog skidanja dioptrije

10 benefita laserskog skidanja dioptrije

Jeste li znali da lasersko skidanje dioptrije ima stopu uspjeha od 90% za postizanje vida 20/20 kod pacijenata?

Stopa je još viša za minimalni vid od 20/40 koji većina država zahtijeva za vožnju bez naočala ili kontaktnih leća.

Ukoliko ste veći dio života nosili naočale ili leće, znate sve gnjavaže. Morate se svakodnevno brinuti o njima, ažurirati recepte i podnijeti sve povezane troškove.

Dobra vijest je da vam lasersko skidanje dioptrije može pomoći da živite boljim životnim stilom i jasno vidite. Ako ste zabrinuti zbog troškova, znajte da većina pacijenata čak i štedi novac kada uzmete u obzir dugoročne troškove naočala i leća.

Dr. Igor Knezović – kirurg

dr knezovic kirurg

Pročitajte više o dr. Igoru Knezoviću

 

Pročitajte 10 benefita laserskog skidanja dioptrije

10 benefita laserskog skidanja dioptrije

1. Pogodniji način života

Gotovo odmah nakon zahvata imat ćete koristi od bezbrižnijeg načina života. Uvidjet ćete da će stavljanje i skidanje naočala ili kontaktnih leća na početku i kraju svakog dana biti stvar prošlosti.

Također se nećete morati brinuti o svakodnevnom čišćenju naočala ili kontaktnih leća.

Sudjelovanje u sportu također postaje lakše jer se ne morate brinuti da ćete slomiti naočale igrajući sportove ili koristeći posebne dioptrijske naočale za plivanje.

2. Dugoročne uštede troškova

Jeste li znali da vam lasersko skidanje dioptrije s vremenom zapravo može uštedjeti novac?

Uostalom, razmislite o novcu koji trošite na kontaktne leće, naočale i pribor.

3. Trajni rezultati

Možda ćete se brinuti da skidanje dioptrije neće biti vrijedno toga jer bi vam se dioptrija kasnije mogla promijeniti. No jeste li znali da su rezultati obično trajni?

Kad se dogode male promjene u vidnoj oštrini, one možda čak i neće utjecati na vaše dnevne aktivnosti poput vožnje i čitanja.

4. Povećano samopouzdanje

Ako stalno nosite naočale, možda ćete se osjećati nezadovoljno zbog njih. Možda se neće slagati s vašim omiljenim odjevnim kombinacijama ili vam se može činiti da smetaju. Možda imate i vrlo debele leće koje vas nerviraju.

Kad vam leće ne odgovaraju dobro, mogli biste se osjećati bespomoćno. Ali lasersko skidanje dioptrije može poboljšati vaš vid tako da možete biti bez naočala i osjećati se sigurnije u svoj izgled.

5. Zahvat niskog rizika

Moderne tehnologije ovaj su postupak učinile sigurnijim nego ikad. Ozbiljne komplikacije uopće se ne događaju često.

Neki se pacijenti neko vrijeme nakon operacije susreću s manjim smetnjama poput suhih očiju i blještavila, ali većina manjih nuspojava nestaje unutar prvih nekoliko mjeseci nakon zahvata.

6. Pozitivan utjecaj na alergije na očima

Osjećate li svrbež i suzenje očiju tijekom sezone alergija? Ako je tako, nošenje leća može pogoršati problem.

Dodirivanje očiju može značiti da ćete dobiti pelud u očima, a pelud čak i iz zraka može ostati na vašim kontaktnim lećama dok ih nosite.

U isto vrijeme, alergeni se mogu nakupiti na lećama tijekom vremena ako nemate dnevne kontaktne leće.

Lasersko skidanje dioptrije neće riješiti sve vaše probleme s alergijama, ali će vas riješiti dodatnih simptoma koje donosi nošenje kontaktnih leća.

7. Visoko zadovoljstvo pacijenata

Jeste li znali da je 96% pacijenata zadovoljno rezultatima laserskog skidanja dioptrije? Ne samo da to pokazuje zadovoljstvo njihovim poboljšanim vidom, nego pacijenti navode veliko zadovoljstvo što se ne moraju nositi s gnjavažom korištenja naočala i kontaktnih leća.

Kada odaberete lasersko skidanje dioptrije, možete biti sigurni da će vam se postupak vrlo vjerojatno isplatiti!

8. Bezbolan postupak

Kad pomislite na skidanje dioptrije, i to laserom, mogli biste zamisliti nešto vrlo neugodno i bolno. Zar ne?

Vaš će očni kirurg upotrijebiti kapi za umrtvljivanje koje stavljate u oči prije zahvata kako ne biste morali osjećati bol. Ako išta osjetite, bit će to samo neki pritisak.

Također se nećete morati brinuti o šavovima i nelagodi koja je povezana s tim.

9. Brz i jednostavan oporavak

Ne samo da je lasersko skidanje dioptrije sama po sebi prilično glatka, već se oporavak obično događa brzo i bez ozbiljnih problema. Uglavnom morate samo izbjegavati trljanje očiju tijekom oporavka kako biste spriječili infekciju ili olabavljenje režnja i koristiti svoje kapi za oči prema uputama.

12 sati nakon zahvata možete očekivati ​​neke manje nuspojave poput suznih očiju ili crvenih točkica na očima. Međutim, vaš kirurg će vam dati neke kapi za oči koje će vam pomoći da osigurate lakši oporavak i da vaše oči ostanu podmazane.

Ići ćete na svoj prvi kontrolni pregled dan nakon operacije i možda ćete osjećati malu nelagodu u očima nekoliko tjedana. Međutim, bilo kakva nelagoda ne bi trebala utjecati na vaš svakodnevni život i nastavit će nestajati u budućnosti. Vaš će očni liječnik pratiti vaše izlječenje tijekom vaših naknadnih posjeta.

10. Povećana sportska i rekreacijska sloboda

Mnogi vrhunski sportaši odabrali su lasersko skidanje dioptrije zbog prednosti koje zahvat donosi u svijetu sporta.

Dok neki ljudi tvrde da se možete dobro baviti sportom dok nosite kontaktne leće, važno je razumjeti uključene čimbenike rizika. Naočale se mogu slomiti, privući prašinu ili ispasti na terenu. Ako se to dogodi, izvedba uključenog sportaša je uvelike pogođena.

 

 

Facebook