Edukacije i inovacije

Dr. Knezović konstantnim edukacijama dovodi mnoge svjetske inovacije u Polikliniku Knezović te koristi metode dostupne jedino na ovome dijelu Eu.

Naručite se na pregled
edukacije i inovacije

Edukacije i inovacije

1. Lasersko skidanje dioptrije – dr. Knezović uhodao metodu bez reza po prof. Pallikarisu u RH.

Ova metoda ima brojne prednosti pred LASIK metodom, jer ne slabi tkivo rožnice, ne oštećuje suzni film, ne stvara “aberacije visokog reda” odnosno “egzotične” dioptrije. Za razlike od PRK metode, tijekom zahvata ne koristi alkohol i ima manju pojavnost “haze-a” (mutnina u tkivu rožnice koje smanjuju vidnu oštrinu). Nakon zahvata nije moguće vidjeti da je operacija ikada bila učinjena, odnosno oko izgleda “nedirnuto”.

Prof. Pallikaris je izveo prvu LASIK operaciju na svijetu i dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na međunarodnoj razini.

edukacije inovacije

Prof. Pallikaris

 

2. Lasersko skidanje dioptrije – dr. Knezović uveo upotrebu Carriazo pendularnog mikrokeratoma u RH.

Dr. Knezović se educirao u Centro Oftalmologico Carriazo – referentnom centru za edukaciju poznate njemačke kompanije Schwind u Kolumbiji, kod idejnog začetnika i izumitelja pendularnog mikrokeratoma dr. Carriaz-a.

dr. Carriazo i dr. Knezović u Kolumbiji

3. Ultrazvučna operacija mrene – dr. Knezović uhodao Karate chop metodu operacije mrene u RH.

Ova metoda djeluje izrazito poštedno na ljudsko oko, jer oslobađa njamanje ultrazvučne energije tijekom operacije. Sami zahvat se izvodi endoskopski, na 2,2 mm, bez injekcije, ambulantno i bezbolno. Poznati svjetski inovator u oftalmologiji i izumitelj je ove metode, prof. Agarwal, osobno je trenirao Dr. Knezovića.

4. Liječenje keratokonusa

dr. Knezović uveo Atenski protokol u RH. Ova revolucionarna metoda liječenja keratokonusa omogućava oboljelima povratak vidne oštrine i stabilizaciju bolesti. Dr. Knezović je završio specijalnu obuku iz područja laserskog liječenja keratokonusa i individualnih laserskih tretmana nepravilnih rožnica (topo-guided procedure) kod jednog od najpoznatijih kirurga iz tog područja, profesora Kanellopoulosa, koji radi na prestižnom Sveučilištu New York Medical School i globalni je ambasador Wavelighta.

5. Lasersko skidanje dioptrije i kirurgija mrene ESCRS

Dr. Knezović i njegov stručni tim su redoviti predavači na najvećim Europskim stručnim skupovima iz područja laserskog skidanja dioptrije i kirurgije mrene ESCRS | European Society of Cataract & Refractive Surgeons

Milano 2012.

Amsterdam 2013.

London 2014.

Istanbul 2015.

USA 2015.

Prihvaćen nam je i objavljen znanstveni rad (prikaz slučaja) u jednom od najvećih svjetskih publikacijskih konzorcija, sa strogom međunarodnom recenzijom (Hindawi Publishing Corporation, Acceptance rate oko 30%), pod nazivom:

 

Riječ je o pacijentu s progresivnim keratokonusom na oba oka, s dekompenziranom i izrazito tankom rožnicom, čiju smo bolest uspjeli zaustaviti, regularizirati rožnicu i značajno poboljšati vidnu oštrinu.

Vidna oštrina s početnih 5%, nakon 12 mjeseci praćenja dosegla je 70%!

Acta Clinica Croatica 2015.

Objavljen izvorni znanstveni rad o metodi koju je dr.Knezović uveo u RH – Atenski protokol. Riječ je o kombiniranim individualnim laserskim zahvatima i kornealnog cross-linking-a kod pacijenata koji boluju od keratokonusa.

  • Partial Topography-Guided Photorefractive Keratectomy followed by Corneal Cross Linking in the management of progressive keratoconus: our initial ten-month result

 

Posebnu pozornost treba obratiti na topografske slike prije-poslije, gdje se uočava značajna regularizacija kornealne površine, kao i na vidnu oštrinu koja je nakon zahvata poboljšana.

Topografski vođene laserske operacije su prikladne za pacijente s nepravilnim (iregularnim) astigmatizmom, kao što je slucaj kod: keratokonusa, pelucidne marginalne degeneracije, kornealnih oziljaka, stanja nakon ozljede ili transplantacije roznice i sl.

 

Barcelona 2015.

2015. objavljen udžbenik pod nazivom: Oftalmologija-za-studij-sestrinstva

 

Dr.sc. Igor Knezović dr.med. sudjelovao na Međunarodnom kongresu o Contoura Vision– najnovijoj metodi laserske korekcije vida, održanom u Beču od 14.-16.11.2016. kao jedini oftalmolog iz ovog dijela Europe.

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?