fbpx

Kako lasersko skidanje dioptrije mijenja život: Iskustva pacijenata

kako lasersko skidanje dioptrije mijenja život

Kako lasersko skidanje dioptrije mijenja život

Kako lasersko skidanje dioptrije mijenja život: Lasersko skidanje dioptrije može značajno promijeniti život osobe koja ima problema s vidom. Ovaj postupak uklanja potrebu za nošenjem naočala ili kontaktnih leća i može pomoći u poboljšanju kvalitete života.

Evo nekoliko načina na koje lasersko skidanje dioptrije može utjecati na život osobe:

 • Poboljšana sposobnost vida: Lasersko skidanje dioptrije može poboljšati sposobnost vida tako da osoba može jasnije vidjeti objekte u daljini i/ili blizini. To može poboljšati sposobnost vožnje, gledanja televizije, čitanja i drugih aktivnosti koje zahtijevaju dobar vid.
 • Veća sloboda: Kada osoba ne mora nositi naočale ili kontaktnu leću, to može pružiti veću slobodu i olakšati obavljanje svakodnevnih aktivnosti, uključujući sport, putovanja i plivanje.
 • Ušteda novca: Lasersko skidanje dioptrije može biti skuplje od kupnje naočala ili kontaktnih leća, ali dugoročno gledano, može biti jeftinije. Osoba više ne mora kupovati naočale ili kontaktnu leću, što može značajno smanjiti troškove na dugi rok.
 • Poboljšana samopouzdanja: Osobe koje su ranije morale nositi naočale ili kontaktnu leću zbog problema s vidom često se osjećaju nesigurno ili neugodno u društvu. Lasersko skidanje dioptrije može poboljšati samopouzdanje osobe i učiniti ih samouvjerenijima u svakodnevnim interakcijama.
 • Brži oporavak: Oporavak nakon laserskog skidanja dioptrije obično traje samo nekoliko dana. Ovo je kraći oporavak nego što bi bio potreban nakon operacije zamjene leće. Osim toga, lasersko skidanje dioptrije je sigurna i neinvazivna procedura koja se može izvesti ambulantno.

 

Ukratko, lasersko skidanje dioptrije može značajno poboljšati kvalitetu života osobe koja ima problema s vidom. To može uključivati poboljšanu sposobnost vida, veću slobodu, uštedu novca, poboljšano samopouzdanje i brži oporavak.

Kakva su iskustva pacijenata?

Iskustvo pacijenta tijekom laserskog skidanja dioptrije može se razlikovati od osobe do osobe, ali uglavnom se smatra sigurnim i učinkovitim tretmanom za poboljšanje vida. Evo nekoliko čestih iskustava koja pacijenti mogu imati tijekom i nakon postupka:

 • Bezbolnost: Lasersko skidanje dioptrije je bezbolno, iako se može osjetiti lagani pritisak na oku tijekom postupka.
 • Kratko trajanje: Postupak traje samo nekoliko minuta po oku, a pacijenti su obično u mogućnosti napustiti kliniku ili bolnicu istog dana.
 • Ograničenja nakon postupka: Pacijenti moraju slijediti upute svog oftalmologa o ograničenjima nakon postupka, kao što su ne voziti automobil ili izbjegavati teške aktivnosti tijekom prvih nekoliko dana nakon postupka.
 • Osjetljivost na svjetlost: Pacijenti mogu osjetiti osjetljivost na svjetlost tijekom prvih nekoliko dana nakon postupka. Važno je nositi zaštitne naočale tijekom ovog vremena.
 • Poboljšanje vida: Većina pacijenata primjećuje poboljšanje vida već u roku od nekoliko dana nakon postupka. U nekim slučajevima, poboljšanje vida može se nastaviti u narednim tjednima i mjesecima.
 • Redoviti pregledi: Važno je redovito dolaziti na kontrole kod oftalmologa nakon laserskog skidanja dioptrije kako bi se osiguralo da su oči u dobrom stanju i da nema komplikacija.

 

Kako lasersko skidanje dioptrije mijenja život – Što su rekli pacijenti? 

“Nisam mogao vjerovati koliko se brzo oporavio moj vid nakon zahvata. Sada mogu vidjeti i čitati bez naočala, a to je osjećaj koji je neopisiv.”

 

“Bio sam pomalo nervozan prije zahvata, ali cijelo osoblje je bilo nevjerojatno profesionalno i umirujuće. Sada mi je drago što sam odlučio to učiniti – to je promijenilo moj život!”

 

“Mislila sam da ću se morati odreći sportova koje volim nakon zahvata, ali bila sam ugodno iznenađena kada mi je dr. Knezović rekao da ću se moći vratiti svojim normalnim aktivnostima u roku od nekoliko dana. Nakon 8 dana sam se vratila sportu. Zahvat skidanja dioptrije mi je promijenio život na bolje!”

 

Ukratko, pacijenti koji su prošli kroz zahvat skidanja dioptrije obično su izrazili zadovoljstvo i olakšanje zbog poboljšanja vida.

Neki su bili nervozni prije zahvata, ali su se osjećali sigurno i ugodno tijekom postupka, a kratko vrijeme oporavka ih je iznenadilo.

Mnogi su primijetili značajnu razliku u kvaliteti života nakon zahvata, s jasnijim i oštrijim vidom bez potrebe za naočalama ili lećama.

 

Obratite nam se već danas 🙂

 

Poliklinika Knezović 

Facebook