fbpx

Kako se pripremiti za lasersko skidanje dioptrije i što očekivati nakon zahvata?

priprema za lasersko skidanje dioptrije

Priprema za lasersko skidanje dioptrije

Priprema za lasersko skidanje dioptrije – Lasersko skidanje dioptrije je popularan zahvat koji mnogima omogućuje da se riješe naočala i kontaktnih leća.

No, prije nego što se odlučite za ovaj zahvat, važno je da se dobro pripremite kako biste imali što bolje rezultate i kako bi oporavak nakon zahvata bio što brži i bezbolniji.

 

Specijalistički pregled – Priprema za lasersko skidanje dioptrije

Prvo što trebate učiniti je zakazati konzultacije i detaljan pregled u Poliklinici Knezović.

Pregledati ćemo vaše oči i procijeniti da li ste kandidat za ovaj zahvat. Ako ste kandidat, dati ćemo vam upute o tome što trebate učiniti prije i nakon zahvata.

 

Razgovor

Evo nekoliko razloga zašto je bitno razgovarati s oftalmologom prije laserskog skidanja dioptrije:

Procjena kandidata: Oftalmolog će procijeniti je li pacijent dobar kandidat za lasersko skidanje dioptrije. Uključujući i točno utvrđivanje dioptrije, potrebe pacijenta, zdravlje očiju i opće zdravlje.

Razumijevanje postupka: Oftalmolog će objasniti pacijentu postupak, rizike i prednosti. Pacijent će imati priliku postaviti pitanja i razjasniti sve nedoumice.

Informacije o alternativama: Oftalmolog će razmotriti sve alternative laserskom skidanju dioptrije, uključujući nošenje kontaktnih leća ili naočala, te će pomoći pacijentu odabrati najbolju opciju za njihove potrebe.

Specifični zahtjevi pacijenta: Oftalmolog će uzeti u obzir specifične potrebe i želje pacijenta. To može uključivati ​​potrebu za višom razinom preciznosti, skidanje dioptrije s obje oči istovremeno, ili rješavanje problema sa suhoćom očiju.

Postoperativna skrb: Oftalmolog će objasniti pacijentu što očekivati nakon zahvata, uključujući postupak oporavka, upute za njegu očiju i kada se mogu očekivati ​​potpuni rezultati.

 

Prestanite nositi kontaktne leće

Pripreme za lasersko skidanje dioptrije uključuju izbjegavanje nošenja kontaktnih leća određeno vrijeme prije zahvata.

Kontaktne leće mogu izmijeniti oblik rožnice, što može dovesti do netočnih mjerenja parametara. Umjesto kontaktnih leća, preporučuje se nošenje naočala kako bi se oči mogle naviknuti na prirodni oblik rožnice.

 

Izbjegavajte šminku

Šminka može sadržavati bakterije koje mogu dovesti do infekcije nakon laserskog zahvata. Kada se vrši lasersko skidanje dioptrije, oči su osjetljive i izložene riziku od infekcije.

Šminka se može zaglaviti na površini oka i stvoriti prepreku laserskom zraku koji se koristi u postupku. Ovo može ometati preciznost laserskog zraka i dovesti do komplikacija tijekom postupka.

Šminka se može izbrisati ili pomaknuti tijekom postupka i utjecati na točnost rezultata laserskog skidanja dioptrije.

 

Nakon laserskog skidanja dioptrije, možete očekivati sljedeće:

  • Možete osjetiti blagu nelagodu u očima nakon zahvata, ali obično ne boli.
  • Možda ćete osjetiti privremeno suhoću očiju.
  • Očekujte da će vaš vid biti mutniji u prvih nekoliko dana nakon zahvata, ali vaš vid bi se trebao poboljšavati iz dana u dan.
  • Vaš oftalmolog će vam dati upute o tome što trebate raditi kako biste osigurali uspješan oporavak. To uključuje izbjegavanje trljanja očiju, izbjegavanje aktivnosti koje bi mogle uzrokovati znojenje, poput sportova, i nošenje zaštitnih naočala kako biste zaštitili oči od svjetlosti.

 

Poliklinika Knezović je pouzdana i moderna oftalmološka klinika koja pruža najvišu kvalitetu zdravstvene zaštite za oči.

Pozivamo sve koji imaju bilo kakve probleme s vidom ili samo žele provjeriti svoje oči na temeljit pregled, da nas posjete u našoj klinici.

 

Naš tim iskusnih oftalmologa i medicinskih stručnjaka posjeduje najnapredniju opremu i stručnost potrebnu za dijagnostiku i liječenje svih problema s vidom.

 

 

Poliklinika Knezović 

Facebook