fbpx

Injekcije za bore

botox

Injekcije za bore – botox

Kako nastaju bore?

Bore nastaju kao posljedica procesa starenja i utjecaja vanjskih faktora. Njihov se razvoj ne može u cijelosti spriječiti, ali se može znatno usporiti i smanjiti.

Kad se smijete, ljutite ili čudite koristite mišiće na licu. S vremenom te kontrakcije dovode do stvaranja trajnih brazdi i dubokih bora na licu, posebno na čelu, između obrva, s vanjske strane očiju i oko usta. Te promjene Vas mogu učiniti da izgledate umorno, iscrpljeno i starije.

Trend mladalačkog izgleda

Istovremeno moderni svjetski trendovi nameću ljepotu, mladost i njegu vanjskog izgleda kao preduvjet uspjeha u profesionalnom i privatnom životu. Koliko puta ste se pogledali u ogledalo i pomislili postoji li kakav eliksir mladosti koji bi izbrisao nastale bore i učinio Vaš izgled mlađim, svježijim te istovremeno prirodnim?

 

Što je botox?

Jedna ampula Botox-a (Botulinum toxin tip A) je prirodni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum.

Botox se tijekom posljednjeg desetljeća primjenjuje u medicini za liječenje nekontroliranog spazma vjeđa (blefarospazma), a posljednjih nekoliko godina se koristi u nekirurškim estetskim postupcima.

Injekcijama Botoxa se bez operacija uklanjaju bore s lica i vrata, a pacijenti se odmah nakon tretmana mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Kako se koristi botox?

Botox se koristi tako što se injekcijama u malim dozama ubrizgava u ciljani mišić koji radi bore na licu. Nakon toga on blokira živce tih mišića što uzrokuje smanjenje ili potpuni nestanak dinamičkih bora.

 

Kako botox djeluje?

Djelovanje Botoxa očituje se blokiranjem rada pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica. Proces aplikacije traje oko 10-15 minuta, ovisno o tome koliko se zona tj. bora želi tretirati, a sama aplikacija je gotovo bezbolna.

Učinak Botoxa počinje se uočavati nakon 2-5 dana, maksimalno djelovanje se ostvaruje nakon 7-10 dana te je lokalizirano samo na mjestima na kojima je primijenjen. Nakon aplikacije Botoxa lice djeluje mlađe i odmorenije uz održavanje prirodnosti izgleda.

 

Koje regije su podložne za davanje botoxa?

Botox se najčešće primjenjuje za uklanjanje :

  • horizontalnih bora s čela
  • vertikalnih bora s čela ( tzv. bore mrštilice)
  • sitnih bora s vanjske strane očiju (tzv. bore smijalice)
  • sitne bore oko usta
  • uklanjanje dinamičkih bora vrata

 

Tko je kandidat za zahvat botoxom?

Botox se preporučuje svim osobama koje žele ublažiti bore na licu i osvježiti izgled što pridonosi povećanju samopouzdanja, vlastitom zadovoljstvu te uspjehu u privatnom i profesionalnom životu.

Može se početi primjenjivati kod pojave prvih znakova starenja tj. nakon 30 god. Tada se aplicira u manjim dozama (tzv. Baby Botox) čime se ostvaruje preventivni učinak tako što uz sprečavanje produbljenja već postojećih bora prevenira nastanak novih bora.

 

Kako izgleda tretman botoxom?

Prije tretmana

Tretman Botoxom u Poliklinici Knezović traje svega petnaestak minuta. Nakon što se klijent konzultira s liječnikom o zahvatu, mjestima u koje želi aplicirati Botox, eventualnim komplikacijama te alergijama ako postoje, medicinska sestra kožu čisti dezinficijensom (bitno je odstraniti svu šminku) i premazuje anestetskom kremom područja aplikacije.

 

Tijek tretmana

Nakon 5-10 minuta slijedi odlazak u operacijsku salu gdje liječnik pod sterilnim uvjetima dezinficira područja uboda još jedan put. Nakon dezinfekcije slijedi primjena Botoxa. Pacijent osjeti male ubode (kao ubod komarca). Nakon aplikacije Botoxa, na mjesta uboda jednokratno se nanese antibiotska mast kako bi se smanjila i najmanja mogućnost infekcije.

 

Nakon tretmana (rezultati, trajanje rezultata)

Nakon tretmana pacijentima se savjetuje pokretanje mimike lica (smijanje, mrštenje…) kako bi se Botox ugradio u ciljanu mišićnu skupinu te kako bi što prije počeo djelovati. Četiri sata nakon tretmana nije preporučljivo spavanje.

Kod osoba srednjih godina postiže se efekt pomlađivanja 5-7 god. Učinak traje oko 4 – 8 mjeseci i može se ponavljati neograničeni broj puta u određenim vremenskim razmacima (2-3 puta godišnje). Ako pacijent uz izražene bore ima prisutan višak kože vjeđa bolji efekt pomlađivanja se postiže kombinacijom s estetskim zahvatom korekcije kapaka (blefaroplastikom).

 

Jeli tretman botoxa bolan?

Primjena Botoxa je gotovo bezbolna jer se područje koje tretiramo najprije namaže anestetskom kremom, a primjena je brza i jednostavna. Iglice su najmanjeg mogućeg promjera i pojedini pacijenti gotovo da i ne osjete ništa tijekom zahvata.

Nuspojave ili komplikacije izazvane botoxom?

Nakon apliciranja injekcija Botoxa na mjestu primjene se može pojaviti blaga bolnost, oticanje i crvenilo koja prolazi za nekoliko sati do nekoliko dana.

Koliko često smijem koristiti botox?

Učinak Botoxa traje oko 4- 8 mjeseci i može se ponavljati neograničeni broj puta u određenim vremenskim razmacima (2-3 puta godišnje).

 

Jeli botox siguran za oči?

Botox je siguran za oči ukoliko ga primjenjuju stručnjaci. Najbolji stručnjak za čuvanje Vašeg oka jest oftalmolog. On godinama uči anatomiju oka i najbolje poznaje područje oko oka te je najsigurnija osoba za primjenu botoxa. U slučaju nestručne primjene botoxa, teoretski može doći do komplikacija kao npr. ptoza vjeđe (spušteno vjeđe).

 

Kada se Botox ne smije primjenjivati?

Kontraindikacije za primjenu injekcija Botoxa su veoma rijetke i obuhvaćaju sljedeća stanja: trudnoću i dojenje, preosjetljivost na neki od sastojaka preparata, generalizirane smetnje mišićne aktivnosti (npr. Myasthenia gravis), istovremenu primjena aminoglikozidnih antibiotika, infekciju na mjestu ili oko mjesta injiciranja, poremećeno zgrušavanje krvi bilo zbog koagulopatije ili uzimanja antikoagulantne terapije.

 

Kad se mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima?

Pacijent se odmah nakon tretmana može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

 

Koja je razlika između Baby botoxa i Botoxa?

Baby botox je tretman u kojem se primjenjuju manje doze botoxa. Neki stručnjaci smatraju da, ako se s Baby Botoxom započne već u kasnim 20-im godinama života, da se usporavaju znakovi starenja u nadolazećim godinama i da osoba ostaje “vječno mlada”.

 

Botox cijena?

U poliklinici Knezović cijene se nalaze na CJENIK kao i sve akcije u tekućem mjesecu. Također, pogledajte i promotivne pakete usluga gdje ožete kombinirati primjenu Botoxa s dermalnim filerima.

Koji botox koristimo?

Napominjemo da u Poliklinici Knezović primjenjujemo najkvalitetniji Botox proizveden od tvrtke Allergan, koji je visoko pročišćen i ne izaziva alergijske reakcije.

 

Dr. Anđelko Parać

dr parac

Doktor Parać- oftalmolog jedan je od glavnih i vodećih stručnjaka za primjenu botoxa u Poliklinici Knezović. Educirao se na brojnim radionicama u hrvatskoj i inozemstvu te stekao veliko iskustvo u praksi.

Prije tretmana potrebno je obaviti konzultaciju i ukratko mu objasniti što točno želite. Nakon toga, liječnik će Vam dati stručno mišljenje i provest će Vaše želje na najbolji mogući način.

Zajednički cilj je da postignete prirodan, odmoran i veseo izgled, bez da itko u Vašoj okolini primijeti da ste bili na zahvatu.

 

 

Naručite se na konzultacije ili termin

 

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY
  • Slanjem podataka putem ovog online obrasca dajem privolu za obradu upisanih podataka u svrhu naručivanja za pregled.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?