Blefaroplastika

Kirurški zahvat kojim se uklanja višak kože i masnog tkiva vjeđa, a provodi se zbog estetskih ili funkcionalnih razloga.

Naručite se na pregled
blefaroplastika

Blefaroplastika ELLMAN – ESTETSKA KIRURGIJA BEZ NOŽA!

Blefaroplastika

Ukoliko želite Vašim očima vratiti svjež, mladenački i prirodan izgled pravo rješenje za Vas jest blefaroplastika. Ovim zahvatom s Vaših se očiju uklanja nenaspavanost, umor te tužan izgled lica.

Blefaroplastika ili korekcija kapaka je estetski kirurški zahvat kojim se uklanjanja višak kože i masnog tkiva s gornjih i donjih kapaka (vjeđa).

 

Tko su kandidati za blefaroplastiku?

Kandidati za blefaroplastiku su sve osobe kojima je koža na vjeđama izgubila elasticitet i konzistenciju. Najčešće su to osobe u starijoj životnoj dobi jer je koža na kapcima najtanja te se na njima pojavljuju prvi znakovi starenja.
Blefaroplastika nije samo estetski problem, već i funkcionalan. Kapci se u nekim situacijama mogu toliko spustiti da se ne mogu normalno podizati i ometaju vid.
Kandidati za korekciju kapaka/ blefaroplastiku nisu samo oni koji se bore s godinama, nego i osobe u 20-im i 30-im godinama kojima također dolazi do pojave viška kože na kapcima ili u slučaju nasljedne  sklonosti pojave podočnjaka.

 

Blefaroplastika – operacija vjeđa – tijek operacije

blefaroplastika knezovic

Prije operacije

Preoperativno je potrebno učiniti detaljan pregled kako bi se isključile određene bolesti kod kojih nije indicirana blefaroplastika (neke neurološke bolesti, poremećaji zgrušavanja krvi, određena oftalmološka stanja i sl.).

Prije operacije potrebno je učiniti/ pripremiti:

 • kompletnu krvnu sliku
 • mali koagulogram
 • popis alergija (posebnu pažnju obratiti na alergije na lijekove)
 • popis lijekova koje pacijent konzumira (posebnu je pažnju važno obratiti na lijekove koji razrjeđuju krv, kao što su: Aspirin, Andol, Martefarin, Varfarin, Heparin i sl.).

 

Tijekom operacije

Korekcija kapaka/ blefaroplastika je ambulantni postupak te je pacijent u našoj poliklinici oko 2-3 sata. Sama preoperativna priprema traje oko 45 minuta, zatim operativni zahvat traje sat i pol do 2.

Kada pacijent uđe u salu, sestra operativno polje te područje oko očiju dezinficira s jodom te Octeniseptom. Nakon toga, kirurg pažljivo izvodi crtež na kapcima kako bi se odstranila optimalna količina kože i masnih jastučića. Operacija se izvodi pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolna. U poliklinici Knezović operaciju rade oftalmolozi, koji su vrlo dobro upoznati s anatomskim strukturama oko očiju, koje se rekonstruiraju po slojevima.

 

Nakon operacije

Pola sata nakon operacije pacijent odlazi kući. Od terapije se daju hladni oblozi (prva 24 sata) te antibiotska mast (2x kroz 4 dana). Povratak svakodnevnim aktivnostima i poslu moguć je odmah nakon skidanja šava, dakle 7-8 dana nakon operativnog zahvata. Preporuka je da se kod kuće izbjegne toplina te spavanje s glavom na povišenom kako bi se smanjila mogućnost dobitka otoka te hematoma. Uz adekvatnu preoperativnu pripremu, precizno izveden zahvat te disciplinirano ponašanje pacijenta nakon operacije, blefaroplastika daje izvrsne rezultate i vrlo zadovoljne pacijente.

 

Blefaroplastika – zašto operirati u Poliklinici Knezović?

Poliklinika Knezović je opremljena najmodernijom tehnologijom za izvođenje operacija korekcije kapaka. Ellman surgitron uređaj predstavlja najnoviji trend u estetskoj kirurgiji lica koji postiže najbolju kiruršku preciznost, univerzalnost i sigurnost zbog istovremene mogućnosti rezanja i koagulacije mekih tkiva.

 

 • Estetska operacija pomoću tog uređaja nosi za pacijente višestruke povoljnosti:
 • Stvaranje minimalnog ožiljka na mjestu reza
 • Maksimalno prianjanje rubova rane te bolje cijeljenje
 • Brže i bezbolnije cijeljenje tretiranog mjesta
 • Najbolji kozmetički rezultat
 • Minimalan rizik od postoperativnih komplikacija
 • Elektrode se tijekom primjene same steriliziraju, što minimalizira nastanak infekcije na operiranom području
 • Nema nastanka postoperativnog hematoma
 • Brži oporavak i veće zadovoljstvo pacijenta.

 

Dr. Igor Knezović- kirurg

blefaroplastika

Doktor Knezović izveo je korekciju kapaka/ blefaroplastiku na nekoliko stotina pacijenata. Edukaciju je završio u klinici Sveti Duh u Zagrebu gdje je usavršio tehniku korekcije gornjih i donjih kapaka. U Polikliniku Knezović je uveo najmoderniju tehnologiju za ovu vrstu zahvata- Ellman Surgitron uređaj koji predstavlja najnoviji trend u estetskoj kirurgiji.

 

Blefaroplastika na uputnicu

U većini bolnica u Republici Hrvatskoj ovaj zahvat nije moguće izvesti na uputnicu. Razlog tomu je što je korekcija kapaka/ blefaroplastika estetski zahvat, a takvo što je moguće učiniti samo u privatnim poliklinikama. Na uputnicu se izvode samo zahvati korekcije kapaka kada kapci prelaze na oko te isključivo smetaju vidu. Također, važno je napomenuti da se u specijaliziranim klinikama poput Poliklinike Knezović, blefaroplastika vrši naprednim laserskim uređajima (Ellman).

 

Blefaroplastika gornjih kapaka

Kod korekcije gornjih kapaka, u 90% slučajeva, odstranjuje se višak kože uz odstranjenje masnog tkiva. Rez se radi iznad ruba kapka u samom „pregibu“ kako bi ožiljak nakon zahvata bio potpuno nevidljiv. Oblik i linija reza ovise o višku kože i obliku oka. U poliklinici Knezović pristup svakom pacijentu je individualan te se linije reza markiraju za svakog pacijenta u skladu s njegovim potrebama.

Blefaroplastika donjih kapaka

Blefaroplastika donjih kapaka zahvat je koji se rjeđe radi nego korekcija gornjih vjeđa. Zahvat uklanja ili premješta masne jastučiće. Postoje razne kirurške tehnike kojima se korigiraju donji kapci. Rezovi se nalaze unutar kapka, ispod trepavica ili na vanjskom rubu donjeg kapka. Kroz rezove se uklanja ili premješta masnoća kako bi se dobila glatka, prirodna kontura ispod kapka.

Blefaroplastika – cijena u Poliklinici Knezović

Prije operativnog zahvata savjetujemo da dođete na konzultacije kako biste se s kirurgom dogovorili detalje vezane za zahvat. Cijene konzultacija te svih estetskih zahvata kao i tekuće akcije Poliklinike Knezović pogledajte na CJENIK

 

 

Naručite se na konzultacije za blefaroplastiku

 

 • DD slash MM slash YYYY
 • DD slash MM slash YYYY
 • Slanjem podataka putem ovog online obrasca dajem privolu za obradu upisanih podataka u svrhu naručivanja za pregled.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?