Blefaroplastika

Kirurški zahvat kojim se uklanja višak kože i masnog tkiva vjeđa, a provodi se zbog estetskih ili funkcionalnih razloga.

Naručite se na pregled
blefaroplastika

Blefaroplastikan ELLMAN – ESTETSKA KIRURGIJA BEZ NOŽA!

Blefaroplastika u poliklinici Knezović. Ellman surgitron uređaj predstavlja najnoviji trend u estetskoj kirurgiji lica koji postiže najbolju kiruršku preciznost, univerzalnost i sigurnost zbog istovremene mogućnosti rezanja i koagulacije mekih tkiva.

Zbog primjene radiovalova visoke frekvencije od 4.0 MHz minimalizira se rasap toplinske energije što uzrokuje minimalno stresno djelovanje na tkivo tijekom zahvata.

Estetska operacija pomoću tog uređaja nosi za pacijente višestruke povoljnosti:

 

  • Stvaranje minimalnog ožiljka na mjestu reza
  • Maksimalno prianjanje rubova rane te bolje cijeljenje
  • Brže i bezbolnije cijeljenje tretiranog mjesta
  • Najbolji kozmetički rezultat
  • Minimalan rizik od postoperativnih komplikacija
  • Elektrode se tijekom primjene same steriliziraju, što minimalizira nastanak infekcije na operiranom području.
  • Nema nastanka postoperativnog hematoma
  • Brži oporavak i veće zadovoljstvo pacijenta

 

Korekcija očnih vijeđa

Fiziološki proces starenja ne pogađa svakog od nas na isti način. Neki su po svojoj konstituciji, genetskoj osnovi ili po načinu života skloniji određenim manifestacijama starenja lica. S godinama koža gubi svoj elasticitet i konzistenciju, posebno u području očnih kapaka, jer je tu najtanja. Kapci polagano počinju mijenjati svoj izgled. Na njima se javlja suvišak kože u obliku vrećica, nabora i masnih jastučića, što daje očima i cijelom licu umoran, tužan i star izgled. Suvišna koža i masno tkivo na očnim kapcima, mogu se odstraniti samo operativnim zahvatom estetske kirurgije – blefaroplastikom. Suvišna koža i masno tkivo se po potrebi odstranjuju i sa gornjih i sa donjih vjeđa.
Prije i poslije operacije vjeđa – blefaroplastike

 

Dermatohalaza/Blefarohalaza

Dermatohalaza je involutivna promjena kože vjeđe, odnosi se na višak kože, nastaje starenjem i gubitkom elasticiteta kože. Najčešće je obostrana i zahvaća gornje vjeđe, može biti praćena izbočenjem orbitalnog masnog tkiva kroz pukotine u orbitalnom septumu. Vjeđe primaju vrećast izgled te mogu zaklanjati vidno polje. Blefarohalaza nije involutivna promjena vjeđe i treba ju razlikovati od dermatohalaze. Učestalija je u mladih žena, nastaje zbog ponavljajuće i bezbolne otekline vjeđa što rezultira rastezanjem i atrofičnim promjenama kože vjeđa. Liječenje je u oba slučaja operativno ( blepharoplastica) zbog funkcionalnih ili estetskih razloga.

 

Što je blefaroplastika?

Blefaroplastika je kirurški zahvat kojim se uklanja višak kože i masnog tkiva vjeđa, a provodi se zbog estetskih ili funkcionalnih razloga. Budući da koža na vjeđama (kapcima) najbrže gubi elasticitet i konzistenciju, operativni zahvat je vrlo efektan , a puni učinak se očituje već za tjedan dana.

operacija vjeđa

Ako razmišljate o operativnoj korekciji dođite na pregled. Savjetovati ćemo Vas o najboljoj vrsti operacije kojom ćete osvježiti izgled i proširiti vidike.

 

Što je potrebno prije operacije?

Preoperativno je potrebno učiniti detaljan pregled kako bi se isključile određene bolesti kod kojih nije indicirana blefaroplastika (neke neurološke bolesti, poremećaji zgrušavanja krvi, određena oftalmološka stanja i sl.).

Kako izgleda sam operativni zahvat?

Operacija se izvodi pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolna. U Vision centru Knezović operaciju rade oftalmolozi, koji su vrlo dobro upoznati s anatomskim strukturama oko očiju, koje se rekonstruiraju po slojevima. Upravo radi preciznosti same izvedbe, operacija traje oko sat vremena. Takvim pristupom dobivamo vrlo zadovoljne pacijente, s evidentnim poboljšanjem i pravilnim izgledom poslije operacije.

 

Što je bitno za uspješnu operacije?

Za dobar uspjeh operacije važno je nježno postupanje s tkivom, pažljivo zaustavljanje krvarenja tijekom operacije i precizna kirurška tehnika. U našem očnom centru kroz kožu i periorbitalni mišić vršimo modernim aparatom Ellman, gdje se visokofrekventnom energijom u isti mah i reže i zaustavlja krvarenje. Postupak je bez termalnog učinka (prženje okolne kože), a rubovi rane precizni i pravilnog oblika. Šav se stavlja kroz kožu (intradermalni način šivanja), tako da nakon skidanja šava (7 dana nakon operacije) ne ostaje trajni ožiljak.

 

Koliko traje oporavak?

Sat vremena nakon operacije pacijent odlazi kući. Od terapije se daju hladni oblozi (prvih 24 sata) te antibiotska mast (2x kroz 4 dana). Povratak svakodnevnim aktivnostima i poslu moguć je odmah nakon skidanja šava, dakle 7-8 dana nakon operativnog zahvata. Uz adekvatnu preoperativnu pripremu, precizno izveden zahvat te disciplinirano ponašanje pacijenta nakon operacije, blefaroplastika daje izvrsne rezultate i vrlo zadovoljne pacijente.

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?