fbpx

FAG – fluoresceinska angiografija

Dijagnostika je iznimno bitna prije postavljanja stvarne dijagnoze pacijenta. iz tog razloga prednjačimo u svjetskim tehnološkim trendovima.

Naručite se na pregled
fag

FAG – fluoresceinska angiografija

Što je FAG?

Fluoresceinska angiografija  je dijagnostička pretraga koja se izvodi uz pomoć suvremene digitalne Zeiss fundus kamere vrlo visoke rezolucije tako da su snimke          dostupne neposredno iza zahvata uz očitanje nalaza.

Kada boja uđe u krvožilni sustav oka venskim putem, cijeli proces pratimo na monitoru i slikamo najznačajnije dijelove pretrage. Dobivene fotografije analiziramo, a bolesniku je moguće odmah na licu mjesta rastumačiti potencijalnu patologiju na očnoj pozadini.

U Poliklinici koristimo novu, digitalnu Visucam Lite Zeiss kameru.

 

Kada se obavlja FAG?

Flouresceinska angiografija je pretraga kojom se ispituju krvne žile oka (mrežnica, žilnica, šarenica) kao i pigmentni epitel mrežnice (RPE). FAG pretraga standardna i neizostavna je u dijagnostici i praćenju bolesnika s degeneracijom žute pjege (ARMD), dijabetičkom retinopatijom, okluzivnim bolestima krvnih žila oka, madežima (nevusi) žilnice, tumorskim promjenama, mrežničnim distrofijama i drugim bolestima oka. Kod bolesnika koji u svojoj anamnezi imaju alergije na neke lijekove ili hranu treba posebno oprezno pristupiti izvođenju pretrage.

 

Cijena pregleda

Cijena FAG-a iznosi 100,00 €. Sve akcije i cijene pogledajte u našem cjeniku.

 

Trajanje pregleda

Fluoresceinska angiografija traje 60 minuta.

 

Prije pregleda

Prije pregleda potrebno je uzeti lakši obrok. Neposredno prije pretrage potrebno je proširiti zjenice. To je invazivna pretraga jer prilikom izvođenja koristimo fluoresceinsku boju koja se primjenjuje venskim putem.

 

Nakon pregleda

Nakon pregleda pacijentu se preporučuje uzeti što više tekućine zbog kontrasta. Koža, sluznice i urin nakon pretrage mogu biti žućkasti kroz sljedećih 48 sati. Slike FAG-a dobiju se uz mišljenje liječnika.

 

Čekanje nalaza

Nalazi su gotovi odmah nakon obavljene dijagnostičke pretrage.

 

Naručite se na pregled

 

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY
  • Slanjem podataka putem ovog online obrasca dajem privolu za obradu upisanih podataka u svrhu naručivanja za pregled.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?