fbpx

Pregled za lasersko skidanje dioptrije

Opsežan pregled kod kojeg je preciznost izmjera te znanje čitanja nalaza presudno kod odabira prave metode za vas. Posavjetujte se sa stručnjakom. Kontaktirajte nas

Naručite se na pregled

Pregled za lasersko skidanje dioptrije

 

Napredna dijagnostika i liječenje u Poliklinici Knezović

Lasersko skidanje dioptrije odnosi se na zahvate koji se izvode laserskim remodeliranjem  prednje prozirne površine oka koja se naziva rožnica u svrhu ispravljanja optike oka, tj. stvaranje bistre slike bez upotrebe korekcijskog pomagala. Zahvat se izvodi uz pomoć  vrlo preciznih excimer i femtosecond lasera koji rade mikronske promjene oblika rožnice. Da bi se zahvat napravio na vašem oku bitno je da je ono zdravo.

Zbog toga, pregled za lasersko skidanje dioptrije uključuje niz snimanja kako bi zaključili da li ste pogodan kandidat za lasersko skidanje dioptrije i koji od zahvata bi bio idealan za vas kako biste u konačnici Vi bili zadovoljni. Danas postoji nekoliko metoda skidanja dioptrije i osnovna podjela temelji se na tome na kojoj dubini rožnice se operacije izvode.

 

Prvi simptomi slabljenja vida

Znakovi slabljenja vida su zamućen vid (nemogućnost prepoznavanja određenih objekata, koji drugi jasno vide), škiljenje, udaljavanje objekata prilikom čitanja (novine, mobilni uređaji), mogu biti prisutne i glavobolje. Kao znakovi se navodi I problem vezani uz noćnu vožnju, teže privikavanja kod prijelaza sa svjetlosti u tamne prostorije, pojava svjetlećih krugova oko izvora svjetlosti (primjerice raspršivanje svjetla na semaforu), te osjećaj boli/pritiska samih očiju.

 

Simptomi astigmatizma -test za astigmatizam

Astigmatizam je poremećaj kod koja se zrake svjetlosti lome u određenom kutu, te daju nejasnu sliku. Vid je zamućen, te mogu biti prisutne glavobolje.

Astigmatizam se dijeli na pravilni koji se javlja u 80% slučajeva, te dolazi do stvaranja pravog kuta među dva meridijana oka. Osim pravilnog postoji i nepravilni u kojem su dva glavna meridijana postavljena jedan nasuprot drugoga. Najčešće uzrokovan bolešću, ozljedom ili upalom.

 

Osobe koje nemaju astigmatizam sve linije vide pravilno. One su jednake debljine, te imaju jednaki razmak.

pregled za naočale

 

Pregled za lasersku korekciju vida i zašto je skuplji od općeg spec. pregleda

Pregled za lasersku korekciju vida osim općeg oftalmološkog pregleda sadrži i niz dijagnostičkim testova, koji nam daju uvid u stanje oka te mogućnost laserske korekcije dioptrije. Pregled je kompleksniji te je samim tim i cijena pregleda veća.

 

Što moram znati prije pregleda za lasersku korekciju?

Pregled za lasersku korekciju bude traje 90 minuta. Sastavni dio pregleda je i širenje zjenica nakon kojih je slabiji vid, te otežano upravljanje vozila. Poželjno je doći uz pratnju upravo iz tog razloga. Ukoliko nosite kontaktne leće prije pregleda potrebno je biti minimalno 24 sata ukoliko je riječ o mekim lećama, ili onoliko da koliko godina nosite polutvrde/tvrde kontaktne leće.

 

Pregled za lasersko skidanje dioptrije uključuje

 • Kompjutersko slikanje dioptrije – Refraktometrija
 • Određivanje dioptrije na usku zjenicu
 • Određivanje dioptrije na široku zjenicu (cikloplegična refrakcija)
 • Mjerenje očnog tlaka
 • Pregled oka na biomikroskopu
 • Pregled očne pozadine (fundusa oka)
 • Procjena količine i kvalitete suznog filma (TBUT, SCHIRMER TEST, LISSAMINE GREEN SCORE)
 • Non-invasive TBUT – kompjuterska evaulacija suznog filma
 • Mjerenje širine zjenice u različitim uvjetima osvjetljenja (Antares)
 • Kornealna topografija (Placido ring)
 • Kornealna tomografija (Pentacam analiza)
 • Optička biometrija AL scan
 • Endotelna mikroskopija

 

Može li pregled otkriti astigmatizam i cilindre

Na pregledu se određuje točna dioptrija koja će se laserski korigirati, bilo da se radi o kratkovidnosti, dalekovidnosti ili astigmatizmu( cilindrima). Astigmatizam ili cilindri često dolaze u kombinaciji s kratkovidnosti ili dalekovidnosti te se mogu ukloniti laserom

 

Koliko traje oftalmološki pregled

Pregled za lasersku korekciju traje 90 minuta.

 

Mogu li s nalazima specijalističkog pregleda dobiti upute za kupnju  dioptrijskih naočala ili leća

Pregled za lasersku korekciju vida ispituje parametre potrebne za lasersko skidanje dioptrije, u dogovoru sa specijalistom dobit ćete potrebne dioptrije.

 

Nakon pregleda za lasersku korekciju

Pregled za lasersku korekciju vida uključuje širenje zjenica koje utječe na vidnu oštrinu. Dva do tri sata nakon pregleda bit će otežano upravljanje vozila, pa je preporuka da se na pregled dođe s pratnjom.

 

JESAM LI KANDIDAT ZA ZAHVAT?

 

Za lasersku korekciju nisu svi kandidati. Na pregledu se utvrđuju svi parametri kako bi specijalisti imali uvid, te mogli u razgovoru s vama odlučiti sto je najbolje za vas. Kao jedan od prvih preduvjeta je dob iznad 18 godina, te stabilnost dioptrije unazad godinu dana.

 

Pregled za lasersku korekcija uvida cijena (regularna cijena 60,00 €)

Pogledajte sve trenutne akcije u važećem cjeniku poliklinike

 

Konzultacije na pregledu za lasersku korekciju vida s nekim od naših specijalista

Nakon kompletnog pregleda slijedi konzultacija s našim specijalistima na području laserskog uklanjanja dioptrije. Prema rezultatima pregleda, te vlastitim zahtjevima Vas oftalmolog će s vama napraviti konzultaciju o najboljim metodama laserske korekcije vida.

 

BESPLATNE ONLINE KONZULTACIJE ZA LASERSKU KOREKCIJU VIDA

pošaljite nam upit i nalaze ako ih imate, naši specijalisti odgovorit će vam u najkraćem roku.

 

Naručite se na pregled za lasersku korekciju

 

 • DD slash MM slash YYYY
 • DD slash MM slash YYYY
 • Slanjem podataka putem ovog online obrasca dajem privolu za obradu upisanih podataka u svrhu naručivanja za pregled.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?