fbpx

Pregled za suho oko

Iako operaciju izvodimo već godinama uz najmodernije tehnologije. Dijagnostika prije iste je jedan od najbitnijih faktora. Savjetujte se s našim stručnjacima

Naručite se na pregled

Pregled za SUHO OKO

 

Prvi simptomi suhog oka?

su osjećaj peckanja, žarenja, pijeska, te osjećaj stranog tijela u očima. Suho oko može dovesti i do osjećaja neugode i umora zbog nadraženosti, te oštećenja suznog filma. Ovisno o stupnju suhog oka, simptomi mogu biti i bolovi (glavobolje), te osjetljivost na svjetlost.

 

Koju dobnu skupinu pogađa?

Nastanak suhog oka s obzirom na današnje radne i životne uvjete koji nepovoljno utječu na suzni film, suho oko može nastati kod svih dobnih skupina. U većem riziku su žene u postmenopauzi, kada dolazi do disbalansa hormona, te općenito osobe starije životne dobi zbog fizioloških promjena vezanih uz starenje.

 

Što utječe na razvoj suhog oka ili nedostatak suza?

Uvjeti suvremenog života velikog broja ljudi uključuje rad na računalu, rad pod umjetnim svjetlima, nošenje kontaktnih leća, klimatizacija te ostali čimbenici koji negativno utječu na suzni film.

 

Mogu li kapati umjetne suze na svoju ruku?

Danas na tržištu postoje tisuće umjetnih suza, različitih proizvođača i sastava. Ovisno o simptomima, te samom uzroku suhog oka, u dogovoru s oftalmologom određuje se koji sastav umjetnih suza je najpogodniji za pacijenta.

 

Pregled za suho oko cijena i što uključuje?

Pregled za suho oko ili evaluacija suznog filma je pregled čija cijena iznosi 70,00 €.

[POGLEDAJTE TRENUTAČNE AKCIJE U NAŠEM VAŽEĆEM CJENIKU]

 

Pregled uključuje

  • Neinvazivni test kvalitete suznog filma,
  • Meibografija,
  • Schirmer test I i II,
  • Lissamine green score,
  • TBUT pomoću flouresceina kojim se stupnjuje kvaliteta suznog filma, odnosno vrijeme pucanja istog.

 

Nakon svih dijagnostičkim pretraga slijedi razgovor sa specijalistom oftalmologije o samo uzroku i mogućim metodama tretiranja/liječenja.

 

Koliko traje pregled za suho oko?

Pregled za suho oko traje 30 minuta.

 

Što nakon pregleda za suho oko?

Nakon pregleda za suho oko potrebno je krenuti s dogovorenim terapijskim planom, koji je u dogovoru s oftalmologom izrađen, te redovite kontrole.

 

Što kada kapi za suho oko ne pomažu?

Nerijetko kapi za suho oko pacijentima koji dugo godine imaju kroničan problem ne pomaže. Potrebno je napraviti dodatne dijagnostičke pretrage, kao što su brisevi sluznice, kako bi se eliminirale moguće infekcije. Potrebno je izbjegavati rizične čimbenike, onoliko koliko je moguće, kojima smo danas neprestano izloženi. Kao daljnji dogovoreni koraci mogu biti autologne kapi, koje se rade iz vlastitog seruma, punktalni okluderi, sondiranje Meibomovih žlijezda, te DRY EYE tretman, ovisno o uzroku suhog oka.

 

Suho oko je izlječivo!

 

DRY EYE PROTOKOL tretman liječenja suhog oka

Dry Eye Protokol je revolucionarno rješenje u liječenju suhog oka. Na bezbolan način, pomoću IPL tehnologije, stimulira rad žlijezda koje su odgovorne za lučenje lipidnog dijela suznog filma. Samim tim dolazi do stabilizacije suznog filma, i dužeg zadržavanja suza na površini oka. Učinak zahvata je poboljšanje suznog filma.

PROČITAJTE VIŠE O TRETMANU

 

Naručite se na pregled

 

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY
  • Slanjem podataka putem ovog online obrasca dajem privolu za obradu upisanih podataka u svrhu naručivanja za pregled.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?