fbpx

Pentacam analiza

Dijagnostika je iznimno bitna prije postavljanja stvarne dijagnoze pacijenta. iz tog razloga prednjačimo u svjetskim tehnološkim trendovima.

Naručite se na pregled
pentacam-analiza

Pentacam analiza

Što je Pentacam analiza?

Pentacam analiza najpreciznija je analiza prednjeg segmenta oka. Koristi se za mjerenje topografije rožnice (elevacione i kurvatorne mape), pahimetriju rožnice kroz cijelu njenu površinu, tomografsku analizu, 3D analizu prednje očne sobice, mjerenje gustoće leće, te mjerenje jačine intraokularne leće, koja se planira ugraditi pacijentima koji su prethodno bili podvrgnuti refraktivnim i kirurškim zahvatima. U našoj poliklinici koristimo Wavelight Oculyzer uređaj.

 

Kada se obavlja Pentacam analiza?

Pentacam omogućuje izradu topografske analize prednje i stražnje površine rožnice koja se temelji na točnom mjerenju elevacija s jedne strane rožnice na drugu (od limbusa do limbusa).

Topografija uključuje izradu mape koja opisuje elevacije i depresije površine rožnice.

Osim mjerenja oblika rožnice, Pentacam nam dostavlja i mjerenje njezine debljine (pahimetrija). Obzirom da generira 25000 podatkovnih točaka koje nam daju inofrmacije ne samo o prednjoj, već i stražnjoj plohi rožnice, moguće je opisati njezinu točnu debljinu kroz cijelu duljinu i širinu. Ovaj princip daje bolje rezultate i od ultrazvučnih standardnih pahimetara koji mjere debljinu rožnice u jednoj točki, a poznato je kako ona varira (najdeblja je uz limbus, najtanja u centru).

Sljedeća u nizu prednosti Pentacam analiza uređaja jest sposobnost određivanja stupnja zamućenosti prirodne leće oka, što nam pomaže u procjeni odgovarajućeg pristupa liječenju smanjene vidne oštrine; određuje kandidate koji bi bili pogodniji za ugradnju intraokularne leće, nego za lasersku korekciju vida. Osim toga, pruža mogućnosti izračunavanje jačine intraokularne leće koja se planira ugraditi, te je posebno koristan u slučajevima očiju koje su prethodno bile tretirane laserskom korekcijom.

 

Cijena pregleda

Cijena Pentacam analize iznosi 500,00 kuna. Sve tekuće cijene pogledajte u važećem cjeniku naše poliklinike.

 

Trajanje pregleda

Dijagnostička pretraga Pentacam analize traje petnaest minuta.

 

Prije pregleda

Prije pregleda potrebno je ukoliko pacijent nosi kontaktne leće određeno vrijeme biti bez njih. Ukoliko nosi mekane kontaktne leće, bez leća prije analize potrebno je biti četiri dana, ukoliko su mekane leće torične (astigmatizam), bez njih je potrebno biti sedam dana. Ukoliko pacijent nosi polutvrde leće bez njih je potrebno biti u prosjeku deset dana. Preporuka je prije samog dolaska na Pentacam analizu kontaktirati naše zdravstveno osoblje koje će dati preporuku, individualno.

 

Nakon pregleda

Nakon pregleda pacijent dobije slike Pentacam analize.

 

Čekanje nalaza

Nalazi su gotovi nakon učinjenog pregleda, pacijent dobije slike Pentacam analize, te mišljenje oftalmologa.

 

 

Naručite se na pregled

 

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY
  • Slanjem podataka putem ovog online obrasca dajem privolu za obradu upisanih podataka u svrhu naručivanja za pregled.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

 

 

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?