fbpx

Pregled za naočale

Često nam dolaze pacijenti s krivo određenom dioptrijom što uzrokuje dodatne probleme s vidom. Izbjegnite moguće komplikacije i javite nam se.

Naručite se na pregled

Pregled za NAOČALE

Potreban vam je pregled za naočale?

Obavite ga u specijaliziranoj poliklinici za oči, te korigirajte svoju kratkovidnost, dalekovidnost ili astigmatizam. Kratkovidnost je poremećaj refrakcije oka, kada se svjetlost lomi ispred mrežnice umjesto na samu mrežnicu, te je slika koja nastaje zamućena, a približavanjem istoj ona postaje jasnija.

Dalekovidnost je drugi poremećaj refrakcije, kada se svjetlost lomi iznad mrežnice. Kod dalekovidnosti simptom je zamućena slika kod rada na blizinu (mobitel, čitanje).

Astigmatizam je poremećaj kod koja se zrake svjetlosti lome u određenom kutu, te daju nejasnu sliku.

Astigmatizam se dijeli na pravilni koji se javlja u 80% slučajeva, te dolazi do stvaranja pravog kuta među dva meridijana oka.

Dijeli se na jednostavni u kojem je jedan meridijan kratkovidan ili dalekovidan, na složeni u kojem su oba dalekovidna ili kratkovidna. Ukoliko je jedan meridijan kratkovidan, a jedan dalekovidan radi se o miješanom tipu astigmatizma.

Osim pravilnog postoji i nepravilni u kojem su dva glavna meridijana postavljena jedan nasuprot drugoga. Najčešće uzrokovan bolešću, ozljedom…

 

Kako prepoznati astigmatizam ?

Osobe koje nemaju astigmatizam sve linije vide pravilno. One su jednake debljine, te imaju jednaki razmak.

pregled za naočale

 

Pregled za naočale i što uključuje

Pogledajte sve tekuće akcije 

Pregled za dioptriju započinje provjerom dioptrije kompjuteriziranim keratorefraktometrom. Kod subjektivnog određivanja dioptrije pacijent čita slova ili brojeve s optotipa (table sa simbolima). Ispitivač sfernim (u slučaju kratkovidosti i dalekovidnosti) ili cilindričnim lećama (kod astigmatizma) vrši korekciju njegove refrakcijske anomalije  – kratkovidosti, dalekovidnosti ili astigmatizma.

 

Koje pretrage uključuje

Pregled dioptrije uključuje pregled računalnim keratorefraktometrom, te određivanje refrakcijske anomalije čitanjem simbola s tablice.

 

Trajanje pregleda

Pregled traje između 15 i 30 minuta.

Prije pregleda

Prije pregleda potrebno je donijeti postojeću medicinsku dokumentaciju, te postojeću korekciju (naočale), kako bi se odredila stabilnost dioptrije, odnosno njena promjena.

Nakon pregleda

Nakon pregleda, ovisno o rezultatima potrebno je promijeniti dioptrijska stakla naočala prema novoodređenoj dioptriji, ukoliko za to postoji potreba.

 

Pogledajte više o laserskoj korekciji vida te se riješite naočala.

 

Naručite se na pregled za naočale

 

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY
  • Slanjem podataka putem ovog online obrasca dajem privolu za obradu upisanih podataka u svrhu naručivanja za pregled.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?