Laserska korekcija vida – BEZ REZA

Laserska korekcija vida u Poliklinici Knezović vrši se najnovijom metodom NO CUT koja je maksimalno poštedna za oko pacijenta. Jedini smo u regiji koji ju izvode.

Naručite se na pregled
Laserska korekcija vida

Laserska korekcija vida- što je?

Laserska korekcija vida ispravlja slab vid, dajući vam slobodu od naočala i kontaktnih leća, tako da možete živjeti svoj život punim plućima.
To je jednostavna procedura koja traje od nekoliko sekundi do nekoliko minuta, ovisno o potrebnoj razini korekcije, nakon koje ćete primijetiti poboljšanje vida koje je zaista izvanredno.

laserska korekcija

Jesam li kandidat za lasersku operaciju skidanja dioptrije?

Budući da su 89% ljudi koji dolaze u Polikliniku Knezović na savjetovanje prikladni za postupak, vrlo je vjerojatno da ćete i vi biti.

Idealni kandidati su osobe od 21 do 45 godina sa dioptrijom od -10 do +5, no tek na temeljeu kompletne predoperativne obrade, može se točno ustanoviti za koju metodu ste kandidat.
Potencijalni kandidati su osobe koje ne spadaju u gore navedenu skupinu a kojima su ostali gabariti oka unutar vrijednosti koje su bitne za određivanje metode.
Osobama mlađima od 21 godinu ne savjetujemo lasersku operaciju. Za osobe starije od 45 godina postoje također vrhunska i doživotna rješenja te su najčešće kandidati za zamjenu leće.

Koja je razlika u vrstama laserskih operacija?

Dvije najpoznatije i najpopularnije vrste laserske operacije za oči su PRK i LASIK
Obje vrste mogu biti poboljšane Custom Q ablacijom, koja čini još dodatan niz mjerenja oka kako bi se stvorila prilagođena mapa koja prati sve mikronepravilnosti na vašoj rožnici. To čini laserski zahvat prilagođen vama osobno, te se na taj način postižu maksimalno učinkoviti i točni rezultati.
Ovisno o parametrima oka koje ustanovimo na pregledu, specijalist se odlučuje za operaciju koja će biti skrojena upravo po vašim očima.

Kako izgleda laserska operacija?

Koristimo najsuvremenije napredne lasere kako bismo suptilno preoblikovali vašu rožnicu te potpunosti vratili vaš vid.

Korak 1 Postupak započinje primjenom anestetskih kapljica za oči, koje brzo djeluju.
Korak 2 Lasersko djelovanje traje nekoliko sekundi, šaljući impulse laserske zrake na rožnicu kako bi preoblikovale sve nesavršenosti.
Korak 3 Većina pacijenata ima bolju vid u roku od nekoliko dana, iako potpun oporavak može potrajati i do nekoliko tjedana. To ovisi o nizu čimbenika vaših očiju, uključujući i metodu kojom se operirate.

 

Oporavak i njega nakon zahvata

Naš potpuni program postoperativne njege počinje s danom laserske operacije očiju i prilagođen je vašim individualnim zahtjevima. Redovito provjeravamo vaš napredak kako bismo bili sigurni da vaš oporavak napreduje baš onako kako treba. Kontrole kao i sva potrebna post operativna terapija također je uračunata u troškove zahvata. Svi pacijenti Poliklinike Knezović također imaju pristup našoj medicinskoj pomoći izvan radnog vremena, gdje vam naši specijalisti mogu pružiti stručne savjete i pomoći vam pravovremenim odgovorima na sva vaša pitanja.

pregled-za-lasersko-skidanje-dioptrije

Zašto je pregled za laser skuplji od običnog pregleda?

Pregled za laser jedan je od najdetaljnijih pregleda koji se obavlja i iznimno je bitan jer se na njemu trebaju sa 100% točnosti ustanoviti svi gabariti oka. Nakon preciznih rezultata dobivenih Pentacam analizom koju unosimo u softver lasera, svakog pacijenta individualno vodimo i posebno prilagođavamo zahvatu što omogućuje savršeno precizno i prilagođeno skidanje dioptrije u svakog pojedinog pacijenta. Pregled ponekad može trajati i do 2 sata kako bi se pokazale sve skrivene dioptrije, nakon pregleda pacijent ne može voziti 1-2 sata zbog pojačane osjetljivosti na svijetlost.

*Prije pregleda pacijent bi trebao biti 24 h bez mekanih kontaktnih leća ili 3-4 dana bez polutvrdih/tvrdih kontaktnih leća.

Na pregledu se obavljaju:

 

Pregled za laser iznosi 750,00 kn te uključuje:

 • Kompjutersko slikanje dioptrije – Refraktometrija
 • Određivanje dioptrije na usku zjenicu
 • Određivanje dioptrije na široku zjenicu (cikloplegična refrakcija)
 • Mjerenje očnog tlaka
 • Pregled oka na biomikroskopu
 • Pregled očne pozadine (fundusa oka)
 • Procjena količine i kvalitete suznog filma (TBUT, SCHIRMER TEST, LISSAMINE GREEN SCORE)
 • Non-invasive TBUT – kompjuterska evaulacija suznog filma
 • Mjerenje širine zjenice u različitim uvjetima osvjetljenja (Antares)
 • Kornealna topografija (Placido ring)
 • Kornealna tomografija (Pentacam analiza)
 • Optička biometrija AL scan
 • Endotelna mikroskopija

Želite saznati za koju metodu ste kandidat?

DaNe

Slanjem podataka putem ovog online obrasca dajete privolu za obradu upisanih podataka u svrhu naručivanja za pregled.

 

Za sva pitanja slobodno
nas nazovite na 01 / 66 77 222

Gdje smo?

Poliklinika Knezović

Green Gold poslovni centar, toranj V1, 8.kat

Ulica grada Vukovara 269f

10000 Zagreb

Kako do nas?