fbpx

Ljeti ili zimi? Kada je bolje laserski skinuti dioptriju?

kada je bolje laserski skinuti dioptriju

Kada je bolje laserski skinuti dioptriju?

Mnogi nas pacijenti pitaju je li lasersko skidanje dioptrije bolje napraviti ljeti ili zimi. Neki su pojedinci čuli da je povećana vlažnost tijekom ljeta bolja za oči jer im pomaže da ostanu vlažne nakon zahvata. Drugi su čuli da su vaše oči tijekom ljeta izložene različitim elementima, od vrućeg sunca i toplih vjetrova do hladnog klima uređaja u automobilu ili uredu, što otežava zacjeljivanje očiju nakon skidanja dioptrije.

Stari mitovi – Stari nam često govore da ljeto nije dobro za operaciju očiju. Razlog za takav sustav vjerovanja je taj što su vidjeli operacije u dobra stara vremena. Tada nije bilo dostupnih odgovarajućih antibiotika ili metodologija sterilizacije. Vruće ljeto tada je postalo dodatni razlog za dobivanje infekcija nakon operacije. Nama naša trenutna moderna tehnologija to i ne dopušta. Operacije se izvode uz strogu infekcijsku kontrolu bez obzira na vremenske uvjete vani. Nakon zahvata, zacjeljivanje je vrlo brzo.

Istina je da je svako vrijeme dobro vrijeme za zahvat. Evo i zašto.

Kada je bolje laserski skinuti dioptriju?

Lasersko skidanje dioptrije i okolina oko vas

Lasersko skidanje dioptrije izvodi se u kontroliranom okruženju. Osiguravamo da su temperatura i vlažnost u našim sobama za tretmane prilagođene vanjskoj klimi. Prema potrebi čak i kompenziramo visinu. Stoga naši pacijenti nikada ne moraju brinuti o vanjskom okolišu kada odlučuju kada će se podvrgnuti zahvatu.

Iako ljeti vaše oči mogu biti izložene raznim elementima, s obzirom na to da tijekom toplijih mjeseci vjerojatno češće izlazite vani, isto se može reći i zimi. Možete izaći van dok pada kiša ili snijeg, a zatim se vratiti unutra gdje je upaljena topla vatra u kaminu ili gdje se toplina pojačava.

Istina je da se elementi razlikuju bez obzira koji je mjesec, a ionako biste trebali koristiti zaštitne naočale poput sunčanih ili zaštitnih naočala u svako doba godine. Elementi su dio života i neće značajno utjecati na sposobnost zacjeljivanja vaših očiju nakon zahvata.

Vaš osobni raspored je najvažniji faktor

Kada odlučujete kada ćete se podvrgnuti zahvatu, najbolje što možete učiniti je uzeti u obzir svoj osobni raspored. Na primjer, imat ćete nekoliko kontrolnih pregleda nakon zahvata. Tako da ne biste trebali zakazati zahvat neposredno prije odlaska na godišnji odmor, bilo da idete na ljetni odmor ili na zimske praznike.

Također, vaše oči mogu biti crvenkaste nakon zahvata, pa možda ne biste željeli zakazati termin prije odlaska na veliki događaj. Uglavnom, ako vaš raspored dopušta relativno kratko razdoblje oporavka i kontrolne preglede koje ovakav zahvat i zahtijeva, bilo koje vrijeme je dobro vrijeme za postizanje boljeg vida!

 

Dakle, postoji li stvarno najbolje vrijeme za LASIK? Odgovor na to je kada se osjećate spremni. Godišnja doba ne utječu na učinkovitost. Oporavak je brz i jednostavan, stoga nema razloga planirati život oko godišnjeg doba da biste se podvrgli zahvatu laserske korekcije vida.

Uzmite si vremena, saznajte više o prednostima i vrstama metoda i nazovite kada vam bude odgovaralo. 🙂

 

 

Facebook