fbpx

Nisam kandidat za lasersku korekciju vida

kandidat-za-lasersku-korekciju-vida

Ponekad ljudi misle da zbog astigmatizma, prelošeg ili ne dovoljno lošeg vida ne mogu biti kandidat za lasersku korekciju, no nijedan od tih razloga se zapravo ne uzima u obzir pri određivanju. Neki pojedinci mogu biti diskvalificirani kao kandidati za laser, ali nitko to ne može potvrditi osim doktora koji obavlja sam pregled.

Laserska korekcija može vam može uvelike promijeniti život i način na koji ga vidite na bolje, ali ako se pomno odabere metoda koja individualno pristaje svakom pacijentu. O tome da li ste kandidat za lasersku korekciju vida ili ne ovisi o sveobuhvatnom pregledu gdje se točno mogu ustanoviti svi potrebni parametri

 

U slučaju da je vaša dioptrija previsoka te nadilazi -10 ili + 5, vi niste potencijalno dobar kandidat za lasersku korekciju, ali i za visoke dioptrije u Poliklinici Knezović postoje rješenja.

Za izrazito visoke dioptrije i tanke rožnice postoji rješenje u obliku najnaprednije NO CUT metode

PRK metoda laserom bez dodira oka s alkoholom ili kirurškim instrumentima. Epitel rožnice skida se posebnim mikrokirurškim četkicama, a očni tlak ostaje nepromjenjiv tijekom cijelog zahvata.

Za dioptrije iznad +5 ili -10, a ukoliko su pacijenti mlađi od 45 godina, rješenje se nalazi u obliku ICL leća

ICL leća (intrakameralna leća) se ugrađuje u stražnju očnu sobicu, a prirodna očna leća ostaje na svome mjestu. Ovakva metoda ugradnje leće smatra se najkvalitetnijim rješenjem za osobe koje nisu podoban kandidat za laser. ICL leća nudi vrhunsku UV zaštitu i ne uzrokuje sindrom suhog oka.

Za osobe koje prema dobi ne odgovaraju laserskoj korekciji te za koje bi laserska korekcija bila polovično rješenje (45+ godina) postoji metoda uklanjanja dioptrije ugradnjom leće

Leća koja se ugrađuje na prirodnu očnu leću ostaje trajno u oku i dioptrija se ne mijenja. Leća koja pacijentu omogućuje odličan vid bez naočala na daljinu i blizinu. Nakon što se leća ugradi u oko, nema mogućnosti nastanka mrene u budućnosti.

 

U našoj poliklinici prije svega radi se detaljan pregled na kojem se može ustanoviti da li ste odgovarajući kandidat ili niste.

Određuje se 10-ak parametra i radi se dijagnostika. Time se utvrđuje za što ste podoban kandidat te koja metoda je za Vas najbolje rješenje.

Postoje uvijek iznimke i neka odstupanja. Možete biti kandidat za laser ako i ne odskačete puno u dobnoj granici. Stoga se uvijek savjetuje pregled na kojem točno saznajete sve mogućnosti i potrebne informacije.