Oporavak nakon laserske korekcije

oporavak nakon laserskog skidanja dioptrije

Oporavak nakon laserskog skidanja dioptrije brz je i bezbolan.

Pacijentu se nakon zahvata usmeno objasni primjena terapije kao i pravila i upute (koje dobiva i napismeno). Potrebno je pridržavati se istih kako bi se smanjila mogućnost rijetkih postoperativnih komplikacija, koje su manje od o,01%.

Primarni ciljevi Poliklinike Knezović su održavanje visoke kvalitete, uz primjenu najmodernijih tehnologija i metoda u skladu sa svjetskim trendovima. Kako bi svaki pacijent bio 100% zadovoljan. Zahvaljujući vrhunskoj opremljenosti, i modernim uređajima u Poliklinici Knezović uspijevamo držati najviše standarde. Želimo u potpunosti biti u skladu sa svjetskim medicinskim trendovima.

Ovisno o metodi koju smo odabrali, različita je i brzina oporavka.

Kod PRK metodoloških oblika, potpuni oporavak vida se očekuje ovisno o metodi od nekoliko dana do mjesec dana. Uvelike ovisi i o samom pacijentu. No 90% pacijenata već nakon nekoliko dana počinje normalno funkcionirati u svom životu i poslu.

Najčešće se nakon operacije pacijentu  daje otpusno pismo sa tjedan dana prava na bolovanje (osim ukoliko ne radi neki posao koji bi mogao štetno utjecati na oko (npr. rad u ekstremnim uvijetima npr velikoj prašini, građevina i sl.) pa se taj period produži na dva tjedna).

NO CUT METODA – revolucija u laserskoj korekciji

koja daje 30% stabilnije rezultate od ostalih metoda

Nakon nekoliko dana od operacije epitel na rožnici zarasta, ako se laserska korekcija vršila NO CUT metodom, taj proces je puno brži i daje iznimno stabilne rezultate . Nakon operacije i cijeljenja, oko ostaje kao netaknuto.

U praksi,  prvih nekoliko dana iza operacije pacijent nakon PRK metode neće baš imati još uvijek odličan vid na daljinu, ali će vid na blizinu čitanje npr. biti već jako solidan. U narednom tjednu se vid potpuno regenerira na 100%.

Lasik

Kod LASIK metode  već sljedeći dan može se očekivati potpuni vid, međutim ono što se vrlo često ne spomene jest činjenica da je LASIK metoda invazivna metoda kod koje se radi rez na oku, te u budućnosti puno manje stabilna od PRK metoda. (Ne preporučujemo ju sportašima jer npr. i slabiji udarac loptom može utjecati na ponovno otvaranje reza i sl.).