STOP glaukomu – Humanitarna akcija

stop glaukomu

Povodom Svjetskog tjedna glaukoma Poliklinika Knezović organizirala je javnozdravstvenu akciju savjetovanja građana o prevenciji i načinima liječenja glaukoma, kao drugog uzroka sljepoće u svijetu.

 

stop glaukomu

Medicinsko osoblje Poliklinike Knezović je kroz razgovore, tiskane materijale i savjete je u nedjelju 10. ožujka od 11.00 h – 14.00 h 2019. godine na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg)  aktivno informiralo građane o uzrocima, simptomima, ranom otkrivanju te kako liječiti glaukom. Također, svi građani imali su priliku dogovoriti besplatan pregled očnog tlaka u Poliklinici Knezović.

“Glaukom ili “tihi ubojica vida”, predstavlja drugi uzrok sljepoće u svijetu te smatramo kako je bitno građane informirati o važnosti prevencije ove bolesti. Akcija je humanitarnog karaktera i okupila je brojne građane što nam je iznimno drago, jer smatramo da je bitno ovu bolest prepoznati u njenim počecima, kako bi liječenje iste bilo što jednostavnije i za pacijenta ali i za naš zdravstveni sustav koji je preopterećen.”

Izjavio je Ravnatelj Poliklinike Knezović dr.sc.Igor Knezović, dr.med.

stop glaukomu

Prijatelji akcije

Hrvatska liječnička komora, na čelu s gđom. Smiljom Škugor, glasnogovornicom Hrvatske liječničke komore.

stop glaukomu
Na slici dr. Igor Knezovic i gđa. Smilja Škugor

 

Hrvatska komora medicinskih sestara,

Hrvatska udruga medicinskih sestara HUMS,

Udruga Invalida Rada Zagreba,

Udruga Slijepih Zagreb čiji je predsjednik Branimir Šutalo uveličao ovu javnozdravstvenu akciju humanitarnog karaktera te osobno podržao ovu akciju

 

udruga slijepih

Na slici: Dr. Igor Knezović, ravnatelj Poliklinike Knezović te Branimir Šutalo, predsjednik Udruge Slijepih Zagreb

Doc. dr.sc. Tomislav Madžar dr.med.,  – savjetnik predsjednice RH za zdravstvo i sport

toNa slici: Dr. Igor Knezović i Tomislav Madžar

 

Društvo studenata sestrinstva, uz čiju pomoć smo uspjeli pružiti savjete brojnim građanima koji su se prijavili na ovu akciju.

 

Iznimno nam je drago što su važnost ove akcije prepoznale i medijske kuće (HRT, RTL, Mreža TV ) te nam se priključile u nedjelju na Cvjetnom trgu.

Za sve građane koji nisu mogli priključiti nam se na Cvjetnom trgu, ostavili smo mogućnost da ispune obrazac za prijavu za pregled online te dođu na besplatno mjerenje očnog tlaka u Polikliniku Knezović do petka, 15.03.

stop glaukomu