fbpx

Laserska korekcija vida – koliko je sigurna?

laserska korekcija

Laserska korekcija je jedan od najpopularnijih zahvata u medicini.  No, najčešće pitanje koje ide odmah uz to jest da li je i sigurna?

Pomisao na zahvat na organu koji nam omogućuje pogled na svijet i mogućnost razlikovanja do 10 milijuna nijansi boja, može biti zastrašujuća. No, takvi se strahovi i predrasude sve više pokazuju besmislenim kada uzmete u obzir veliki napredak medicinske tehnologije. I naravno, brzinu i bezbolnost samog zahvata koji je gotov već u 10 minuta uz minimalnu lokalnu anesteziju u obliku kapljica. Najčešće i dolazi do odustanka za korekciju zbog nedovoljnog znanja i informacija.

 

NAPREDAK LASERSKE KOREKCIJE

Kroz godine, procedura laserske korekcije je znatno napredovala pa tako i postala jedna od najsigurnijih metoda za korekciju vida.

Laserska korekcija vida je najučestaliji zahvat tražen baš od strane pacijenta. Prema američkom istraživanju FDA-a, laserskom korekcijom zadovoljno je više od 97% pacijenata. U svijetu je napravljeno više od 40 milijuna zahvata u posljednjih 20 godina.

“Pacijenti koji dolaze k nama u preko 80% slučajeva podobni su kandidati za lasersku korekciju vida. To je zahvat koji je u potpunosti bezbolan te već prije samog zahvata možemo procjeniti kolika će biti uspješnost istog, tako da pacijent barata svim informacijama prije operacije.”

U našoj poliklinici sve zahvate na oku izvodi Ravnatelj dr. Knezović

 

Ne samo da se vodi kao jedna od najsigurnijih metoda već je uz to i potpuno bezbolna i oporavak je vrlo kratkog trajanja.

Sve to naravno ovisi i o metodi skidanja dioptrije za koju se pacijent odluči. Postoje dvije osnovne metode, PRK i LASIK.

Kod PRK metoda, potpuni vid se može očekivati kroz nekoliko do mjesec dana, a kod LASIK metode već sljedeći dan iako se radi rez na oku gdje kod PRK to nije opcija.

Kako se trudimo biti u koraku sa svjetskim medicinskim trendovima, držimo se najviših standarda kako bi našim pacijentima bilo ugodno kroz cijeli proces.

LEĆE ILI LASERSKA KOREKCIJA

Nema razloga za strah i brigu kod odlučivanja za samu korekciju. Vaši svakodnevni problemi oko naočala, leća i briga o istima mogu biti riješeni u 10 minuta, a nakon toga doživotni. Svakako Vam se uvijek predlaže obaviti pregled gdje se točno ustanovi što je za Vas najbolja opcija.