TOP 6 mitova o dermalnim filerima

dermalnim filerima

1. Dermalni fileri neće izgledati prirodno.

Fileri su proizvodi koji se koriste kao zamjena za količinu masnog tkiva na našem licu koje se starenjem gubi, hijaluronska kiselina prirodni je element naše kože koji se sa starenjem gubi a samim time koža postaje suha i bore vidljivije..

Ukoliko se tretman radi pažljivo i s osjećajem estetike, izgledat ćete prirodno i pomlađeno. Svakako, ako se filera stavi previše i na pogrešno mjesto, to će, naravno, izgledati neprirodno.

2. Ako mi se ne sviđa rezultat, to će mi zauvijek ostati tako.

Danas je većina filera na bazi hijaluronske kiseline,  (U Poliklinici Knezović rabimo samo vrhunske dermalne filere na bazi hijaluronske kiseline) stoga, ukoliko Vam se postignuti rezultat ne svidi, postoji proizvod koji se naziva hijaluronidaza koji razgrađuje hijaluronsku kiselinu, a samim time i filer nestaje.

Također, pospješivanje kože dermalnim filerima nije vječno. Hijaluronska kiselina je sastavni dio naše kože te se filer s vremenom apsorbira i u konačnici nestane iz kože kao i naša prirodna hijaluronska kiselina.

dermalnim filerima

3. Bit će bolno.

Postoji mogućnost potpune anestezije usnica primjenom anestetika koji se ubode u usnicu (a slično iskustvo ste mogli već imati ako ste kod stomatologa primali anesteziju prije uklanjanja karijesa).

To je metoda koju u Poliklinici Knezović ne primjenjujemo iz razloga što kod takve primjene anestetika, usnica potpuno otupi i padne te je konačan rezultat malo lošiji.

Postoje lokalni anestetici u obliku masti, koji se premazuju na područje injiciranja, dodatno pomažu da se mjesto injiciranja “otupi” te da se pruži dodatno olakšanje.

U takvoj vrsti anestezije, “bol” ćete malo osjetiti, međutim, to je više osjećaj  nelagode. U konačnici rezultat su podignutije usnice.

4. Dermalni fileri mogu zamijeniti kirurški facelift, rezultat je jednak.

Dok dermalni fileri daju volumen i mogu dati “podignuti izgled”, oni ne mogu zamijeniti rezultat kirurškog zahvata.

Kirurški zahvat podiže i zateže dublje tkivo uz otklanjanje viška opuštene kože.

Ono što se može napraviti jest kombinacija kirurškog zahvata i nadopuna volumena s dermalnim filerima. Na taj način može se osigurati optimalan mlađi izgled.

5. Dermalne filere moram često nadopunjavati.

Istina je da se mnoga punila moraju nadopunjavati, no učestalost održavanja nije toliko duga kako se misli. To ovisi o čimbenicima koji su: filer koji se koristi, mjesto u koje se filer aplicira te razina aktivnosti osobe.

Fileri se mogu ponavljati  jednom u šest do osam mjeseci ili  jednom godišnje, ovisno o navedenim čimbenicima.

dermalnim filerima

 

6. Ne vidi se razlika prije i polije aplikacije filera.

Iako rezultati mogu biti suptilni, postoje i rezultati koji su jako naglašeni. Ako kojim slučajem imate ograničen budžet zaaplikaciju dermalnog filera, bolje je bazirati se na jedno područje nego stavljajti manje količine u više mjesta, kako bi rezultati bili izraženiji.

Mnoge pacijentice nakon aplikacije filera (pogotovo u usnice) blago oteknu te smatraju kako će usnice ostati te veličine, međutim, nakon 24-48 h otok uglavnom skroz splasne pa tako često pacijentice pomisle kako je razlika premalena.

Ako dolazite prvi put na filere, često će vam doktor aplicirati manju dozu kako bi prošao jedan kratki period te kako bi vidjeli i sami jeste li zadovoljni i želite li još, nakon toga možete nadopuniti usnice ponovno.

Posebice ako dolazite na aplikaciju filera prvi put, razlika prije i poslije biti će vidljiva ali u manjoj mjeri od pacijentica koje su ponovile tretman, jer se fileri nadograđuju. Svakim novim tretmanom, vidjet ćete  veću razliku uz primjenu iste količine dermalnih filera.

 

Pročitajte sve o dermalnim filerima i pripremi za zahvat na našem webu