Liječenje suhog oka

suho oko

E-Eye UREĐAJ

je dizajniran i proizveden u Francuskoj u tvrtki E-Swin company, vodećem proizvođaču visokokvalitetnih medicinskih uređaja. E- Eye je specijalizirani uređaj za liječenje suhoće oka. Učinak ovog uređaja je poboljšanje suznog filma kod 80 % tretiranih pacijenata. Zahvat je u potpunosti bezbolan i bez nuspojava. Zdrav suzni film preduvjet je uspjeha nakon laserske korekcije vida.

 

KAKO RADI?

Područja “flashed” (suborbitalna i zigomatska regija) su područja gdje prolazi parasimpatički živac.
Dokazano je u nekoliko neuroloških istraživanja da emisija na infracrvenom živcu kao pulsni impuls dovodi do stvaranja mikro gradijenta temperature između unutarnjeg i vanjskog sloja mijelinske ovojnice.

suho okoOvaj mikro gradijent temperature uzrokuje oslobađanje neurotransmitera.
Anatomski, parasimpatički živac povezan je s meibomijskom žlijezdom nekim njegovim granama.
Oslobođeni neurotransmitori tada mogu komunicirati s Meibomijskom žlijezdom, stimulirajući izlučivanje i kontrakciju žlijezde.

Efekti liječenja kumulativni su i traju

1 tjedan nakon prvog tretmana
2 do 3 tjedna nakon drugog tretmana
6 mjeseci do 2 godine nakon trećeg ili četvrtog tretmana

 

suho oko

JEDNOSTAVNO I BRZO

Tretman traje samo nekoliko minuta.
Pacijenti su udobno smješteni na stolici za liječenje. Oftalmolog i pacijent moraju nositi zaštitne naočale kako bi oči zaštitili od svjetlosti. Zatim se na kožu ispod očiju pacijenta nanosi hidrogel, također radi zaštite te boljeg prodora impulsa.

Serija od 5 impulsa svjetlosti primjenjuje se ispod donjeg kapka, od vanjskog kanthusa do unutarnjeg kanta. Isti se postupak ponavlja i ispod drugog oka.

 

suho oko

E-EYE TEHNOLOGIJA OČIJU

E-Eye je plod godina istraživanja tvrtke E-Swin, svjetskog lidera u medicinskoj tehnologiji IPL (Intense Pulsed Light).

Prvenstveno se koristi u kozmetičkoj industriji za liječenje prekomjernog rasta kose, pomlađivanja kože, pigmentacije, vaskularnih tretmana i akni, ali odnedavno se IPL tehnologija uvodi i u oftalmološku industriju za liječenje disfunkcije Meibomove žlijezde.

E-Eye je uređaj koji generira svjetlost polikromatski pulsiranom proizvodnjom savršeno kalibriranih i homogenih sekvencioniranih svjetlosnih impulsa.

Oblikovani impulsi se isporučuju u obliku vlakova. Energija, spektar i vremenski period precizno su postavljeni da stimuliraju i deblokiraju Meimbomove žlijezde kako bi im vratili njihovu normalnu funkciju.

E-Eye, potpuno razvijen i proizveden u Francuskoj u skladu s procesima proizvodnje ISO 9001 i ISO 13485 – koristi se patentiranom E-Swin tehnologijom elektronski kontroliranog bljeska.

KADA POTRAŽITI POMOĆ SPECIJALISTA?

Suho oko – česta je pojava koja zahvaća preko 70% populacije. To je stanje najčešće prouzrokovano dužim boravljenjem pred ekranima, dugoročnim nošenjem kontaktnih leća, boravljenjem uz umjetno svijetlo te u klimatiziranim prostorima – općenito modernim načinom života. Suho oko pojava je koja se javlja kada vaše suze ne mogu pružiti odgovarajuće podmazivanje očima, bilo to iz razloga što vaše suzne žlijezde ne proizvode dovoljno suza ili što proizvode suze loše kvalitete.

Mnogi pacijenti primorani su koristiti svakodnevnu terapiju umjetnim suzama u obliku kapljica za oči što ponekad može biti vrlo frustrirajuće, a problem i dalje ostaje.

 

Simptomi suhih očiju reflektiraju se kroz:

  • suhoću,
  • peckanje
  • žarenje.
  • osjećaj pijeska,
  • osjećaj stranog tijela u očima.

 

Ako osjećate neki ili više od ovih simptoma, tada bi bilo korisno javiti se vašem oftalmologu.

 

PREVENCIJA

E-Eye nije samo veliki medicinski uređaj za liječenje osoba oboljelih od disfunkcije Meibomovih žlijezda, već je također izvrstan alat za prevenciju.

Uloga oftalmologa trebala bi biti i spriječavanje problema vezanih uz oči kao što su suhe oči. Nažalost, do danas, nisu postojali učinkoviti alati za prevenciju koji pomažu suhim očima. Prednosti E-Eye tretmana za pacijenta su velike, osiguravajući Meibomovim žlijezdama normalnu funkciju, minimalizira se rizik od pogoršanja površine očiju. Kada je rožnica već oštećena, tada je prekasno. Zbog toga je pacijentu poželjno ranije započeti s prevencijom kako bi se očucao što bolji suzni film i zdravlje očiju.

Obrađivanje svakog vašeg klijenta jednom godišnje s E-Eye tretmanom očiju smanjuje rizik dobivanja suhih očiju i komplikacija povezanih s njom.

 

suho oko

NARUČITE SE NA PREGLED ZA SUHO OKO

DaNe

Slanjem podataka putem ovog online obrasca dajete privolu za obradu upisanih podataka u svrhu naručivanja za pregled.