Simptomi suhog oka- rješenje u Poliklinici Knezović

Simptomi suhog oka- rješenje u Poliklinici Knezović

Simptomi suhog oka specifični su i individualni kod svakog pacijenta.

Najčešće se opisuje kao osjećaj suhoće, peckanja ili žarenja. Pacijent navodi često osjećaj pijeska, odnosno stranog tijela u očima. Suho oko može dovesti do osjećaja umora i neugode zbog nadraženosti. Ovisno o stupnju suhoće, simptomi suhog oka mogu biti bol i osjetljivost na svjetlost.

Rješenje za problem SUHOG OKA- ekskluzivno u Poliklinici Knezović!
Što je suho oko?

Sindrom suhog oka je kronično i najčešće progresivno stanje koje se očituje kao nedostatak suza ili promjena njihove kvalitete. Rezultat tih promjena je nedostatna vlažnost oka. Ovisno o uzroku i težini, taj se uzrok ne može u potpunosti ukloniti, no Poliklinika Knezović ima rješenje za liječenje suhog oka.

Simptomi suhog oka mogu se pojaviti u bilo kojoj dobnoj skupini. Uvjeti suvremenog načina života koji uključuje: rad na zaslonima računala, automobili, umjetna svjetla, nošenje kontaktnih leća i klimatizacija povećavaju mogućnost nastanka sindroma suhog oka.

Općenito govoreći, stanje suhog oka je rezultat problema bilo zbog nedovoljne količine suza ili njihova prekomjerna isparavanja.

Poznato je da su velika većina slučajeva uzrokovana oblikom prekomjernog isparavanja suza, uglavnom zbog nedostatka vanjskog lipidnog sloja suznog filma koji luče Meibomove žlijezde.

Iako sindrom suhog oka može nastati u bilo kojoj dobi, rizik je ipak veći kod osoba iznad 60 godina, osobito kod žena, što je povezano s hormonalnim promjenama u postmenopauzi.

Dijagnostika sindroma suhog oka

Dijagnostika je u potpunosti bezbolna i kompletno se može obaviti u samo jednom dolasku u Poliklinici Knezović u svega 30 minuta.Simptomi suhog oka

neinvazivni TBUT test
meibomografija
Schirmer test 1
TBUT
Lissamine green score

Liječenje sindroma suhog oka
Budući da simptomi suhog oka mogu biti mnogobrojni, kao i uzroci, koriste se različiti pristupi liječenja.

Standardne metode liječenja sindroma suhog oka

umjetne suze
topli oblozi i masaža vjeđa
antibakterijske kapi
omega 3 masne kiseline kao suplementi
punktalni plagovi
sondiranje Meibomovih žlijezda

E-Eye
Simptomi suhog oka

novo rješenje za milijune ljudi koji pate od sindroma suhog oka u Poliklinici Knezović!

Učinkovit, jednostavan i bezbolan, E-Eye uređaj je prvi i jedini tretman pomoću Intense pulsirajućeg svjetla (IPL) tehnologiju donosi dugoročne rezultate

Certificirana kvaliteta: Tvornica ISO 9001 i ISO 13485. Proizvedeno u Francuskoj

Rezultati vidljivi nakon prvog tretmana

Ukoliko imate neki od simptoma suhog oka obratite nam se putem maila, telefona ili nas kontaktirajte na našoj facebook stranici Poliklinika Knezović – https://www.facebook.com/knezovicpoliklinika/